Hlavní obsah

Adriana Sklenaříková už není jen topmodelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Novinařina a obrana lidských práv jsou další dvě oblasti, ve kterých se začíná angažovat slovenská supermodelka Adriana Sklenaříková. Prozrazuje to v rozhovoru pro dnešní list France soir.

Článek

Žena, kterou proslavily nejdelší změřené nohy na světě (124 centimetrů) a kampaň na podprsenky Wonderbra, zahajuje nyní novinářskou kariéru jako zástupkyně šéfredaktora nového francouzského časopisu Télé showbiz. Nechce se prý ale jenom účastnit redakčních porad, ale i sama dělat rozhovory. Nejvíc ji v tomto ohledu přitahuje bývalý jihoafrický prezident Nelson Mandela, o němž říká, že ji poznamenal na celý život.

Télé showbiz bude dvakrát měsíčně přinášet směs televizních programů s informacemi ze světa módy a společnosti.

Bojuje za lepší život pro ženy

Adriana Sklenaříková, která teď žije se svým manželem, bývalým francouzským fotbalistou Christianem Karembeuem v Paříži, se začíná angažovat také v Mezinárodní federaci pro lidská práva (FIDH). Chce se zapojit hlavně do kampaní za zlepšení situace žen, která je, jak říká, velmi obtížná nejen v zemích, jako jsou Maroko nebo Tunisko, ale někdy i ve Francii.

Se slovenským občanským sdružením Magna, které pomáhá dětem postiženým AIDS, zase pojede na jaře do Kambodže, kde tato organizace postavila pro nemocné děti útulek.

Sklenaříková navíc už delší dobu působí jako velvyslankyně francouzského Červeného kříže a loni se vrhla i na podnikání, když přišla s vlastní řadou kosmetických přípravků. [celý článek] Ve France soir řekla, že jdou docela dobře na odbyt a že by chtěla dál rozšířit jejich prodej na Blízkém východě a ve východní Evropě.

Čeká ji další filmová role

To vše stíhá zároveň s prací modelky, kterou stále považuje za svou hlavní. Neopomíjí přitom ani svou nedávno zahájenou kariéru herečky. Po natočení filmu Tři dívenky, kde hrála po boku známého francouzského herce Gérarda Jugnota, ji letos čekají role hned ve dvou dalších francouzských snímcích. Prozradila o nich jen to, že v jednom z nich bude hrát zápornou postavu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám