Hlavní obsah

Vondráčková excelovala v Bratislavě v Hello Dolly!

– BRATISLAVA
Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Velkým úspěchem skončila páteční premiéra muzikálu Hello Dolly! v bratislavském divadle Nová scéna v hlavní roli s Helenou Vondráčkovou. "Měla jsem z toho trochu obavy, ale dopadlo to výborně. Dlouhý aplaus ve stoje byl důkazem, že diváci byli spokojeni," řekla těsně po premiéře Vondráčková.

Článek

Pod režijním vedením Milana Lasici rozehráli protagonisté klasický americký muzikál. "Je to moje životní role. S tancem a zpěvem jsem neměla problémy, ale bála jsem se, že si nezapamatuji tolik mluveného textu. Dvouměsíční zkoušky byly velmi náročné, ale když jsem klesala na duchu, povzbudil mne Milan Lasica. Spolupracovat s ním, to byla pro mně radost. Je to neopakovatelný člověk, laskavý s příjemným humorem," dodala zpěvačka.

Přiznala, že jejím tajným snem je, aby Lasica naskočil do muzikálu v hlavní mužské roli. "Řekl mi, že všechny role ovládá zpaměti, tak se ho pokusím přesvědčit," uvedla. Vondráčková se přiznala k malému technickému problému, který si jí na premiéře stal. "V první části mi zůstal mikrofon zastrčený pod parukou. Asi mně nebylo moc slyšet, ale já nic netušila. Když jsem vešla do zákulisí, vrhli se na mně technici a já vůbec nevěděla, co se děje," řekla s úsměvem.

Vedle Vondráčkové se v hlavní mužské roli na premiéře představil Leopold Haverl. Tento skvělý slovenský činoherec několikrát na scéně rozehrál s Vondráčkovou humornou scénku založenou na rozdílech slovenštiny a češtiny. Vondráčková totiž hrála i zpívala v češtině a ostatní účinkující ve slovenštině. Pouze v písních zpívaných se sborem Vondráčková přecházela na slovenštinu. Dvoujazyčnost představení využil Lasica především v dialozích Vondráčkové a Haverla k humorným situacím. Když například sedí společně v restauraci Vondráčková říká, že objednala krocana. "A to je co za zvíře?" podiví se Haverl. "No, moriak," odpoví Vondráčková.

Haverl tuto roli alternuje s dalšími skvělými herci Michalem Dočolomanským a Andrejem Hrycem. Vondráčková se v roli Dolly na Nové scéně objeví vždy po celý jeden týden v měsíci. "Budu hrát vždy týden v řadě. Smlouvu na toto představení mám na dva roky," dodala. Titulní roli alternují slovenské herečky Helena Krajčiová a Jaroslava Hittnerová. Nová scéna by měla s tímto muzikálem zavítat i do Prahy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám