Hlavní obsah

Vladimír Čech zažil v Paraguayi kulinářské orgie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Více než šedesátistupňový teplotní šok zažil po návratu z cesty po Latinské Americe populární herec a moderátor Vladimír Čech. Zatímco v Paraguayi se doslova horkem vařila krev v žilách, jakmile v Ruzyni vystoupil z letadla, začaly mu omrzat vousy.

Článek

"Právě jsem se vrátil z míst, kde bylo 43 stupňů tepla ve stínu a stoprocentní vlhkost. Proto se musím přiznat, že mě dvacetistupňové holomrazy zaskočily. Zato na to ukrutné tropické vedro jsem si tam zvykl velmi rychle. I chřipka, kterou jsem si do Ameriky s sebou přivezl, mě přímo bleskurychle opustila. V Praze neuběhlo ani pár hodin a už mě začalo bolet v krku," postěžoval si Vladimír Čech.

Místní speciality byly skutečně vynikající

Z cesty po Jižní Americe si herec přivezl několik kilogramů navíc. Nemohl totiž odolat vynikajícím specialitám chilské a paraguayské kuchyně, a to bez ohledu na přísun kalorií.

"Jihoamerická kuchyně mě mile překvapila. Ne že bych byl ze všeho, co servírovali, u vytržení, ale některé místní speciality byly skutečně vynikající. Skvělá byla choprillana. To je silná vrstva hranolků a na tom je obrovská vrstva grilovaného masa nakrájeného na nudličky. Úžasné jídlo! V úžasu jsem ale koukal, když mi v Santiagu de Chile přinesli v restauraci k jídlu parillas. To je opět opečených brambor a na tom leží dva masivní pláty grilovaných stejků, dva buřty, jelito, kuřecí stehno a mohutná klobása. K tomu obrovský salát a teplé žemličky jako předkrm. Dělal jsem, co jsem mohl, ale sníst to prostě nešlo. Přitom to ještě nebylo nic proti Paraguayi," zavzpomínal Vladimír Čech.

"Mají tam úžasné hovězí maso, které servírují zvláštním způsobem. V obrovské restauraci vám na stůl položí terčík z jedné strany zelený, z druhé červený. Hosty obchází chlap s šavlí a na něm je nabodnutý obrovský kus grilovaného masa. Na vaše přání vám kus odkrojí a naservíruje na talíř. Až máte dost, otočíte terčík červenou stranou. To je znamení, že už nemůžete. Mimochodem jde o úžasnou krmi," zasnil se Vladimír Čech.

Pro Evropany jsou takové orgie nevídané

"A jako dezert pak číšník obchází restauraci s celým napíchnutým ananasem, který je posypán cukrem se skořicí. Je skvělé, že tento typ restaurací už pronikl i do Čech, alespoň v Praze jsou pokud vím dva takové podniky," dodal bývalý moderátor televize Nova.

Vladimír Čech tvrdí, že takové jídelní orgie jsou pro Evropany nevídané, a ani by se nedokázali tímto kaloricky náročným způsobem dlouho stravovat. "Tam jsou ovšem zvyklí a například v Chile není divu, že mají velké problémy s nadváhou. Přibral jsem tam i já. Společensky se tam žije až v noci a hodně pozdě se večeří. To pak má samozřejmě následky!" řekl se smíchem Vladimír Čech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám