Hlavní obsah

Idol 80.let Pavel Horňák je soudcem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pěvecký idol mnoha dívek i chlapců z 80. let minulého století Pavel Horňák úspěšně pokračuje ve své právnické kariéře. Písněmi Kotě, Evičko, Kdo ví nebo Sluníčko si v minulosti získal srdce řady fanynek, dnes však bojuje na poli spravedlnosti.

Článek

Od loňského dubna pracuje u Obvodního soudu pro Prahu 2 jako soudce v civilních sporech. "Je velice kvalitním soudcem," hodnotil Horňákovu práci jeho nadřízený Ivan Kratochvíl. Sám Horňák je se svou prací také spokojen.

Nyní sedmatřicetiletý hrdý otec dvou dětí Pavel Horňák se proslavil v 80. letech jako dětský zpěvák, kterého vzal pod svá křídla známý hitmaker František Janeček se svou skupinou Kroky. Společně s Michalem Davidem, Markétou Muchovou, Josefem Melenem, Arnoštem Pátkem či Viktorem Dykem jezdil Horňák s písněmi po celé republice a mnohokrát bodoval v tehdejších hitparádách.

V sedmnácti vyhrál Hitšarádu

Poprvé se tak stalo v roce 1984 písněmi Škola v přírodě a Kdo ví. S druhou z nich dokonce o rok později v sedmnácti letech vyhrál Hitšarádu, známý pořad dvojice Karel Šíp-Jaroslav Uhlíř. V roce 1986 vydal Horňák první album Dva roky prázdnin. Až do pádu komunismu v roce 1989 mu vyšly ještě další dvě desky s několika hity, nikdy však už nenavázaly na úspěch debutu.

Krátce po sametové revoluci se pak Horňák rozhodl pro kariéru právníka. Ještě do roku 1991 koncertoval společně s Janečkovými Kroky, již se však věnoval právnické praxi. Nejprve chvíli pracoval v jedné advokátní kanceláři, poté byl zaměstnán v Akademii věd ČR a následně se stal právníkem na Svazu českých a moravských výrobních družstev.

Loni byl jmenován soudcem

Šest let pak až do roku 2003 pracoval jako konzultant v právním odboru poslanecké sněmovny. "Pak jsem se přihlásil do výběrového řízení na justičního čekatele, kterého jsem poté dělal dva roky až do svého loňského jmenování soudcem," upřesnil Horňák. Nyní má na starosti civilní agendu, občanskoprávní spory včetně rodinného práva, jakým jsou i rozvody.

Sám byl velmi překvapen žádostí o rozhovor. "Upřímně řečeno, koho to už zajímá, co teď dělám," reagoval na dotaz, jak se mu daří v relativně nové funkci soudce. "Doufám, že mi to jde dobře. Já jsem spokojen," dodal bývalý pěvecký idol.

Reklama

Výběr článků

Načítám