Hlavní obsah

Had křečka nesežral, spřátelil se s ním

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOKIO

Gohan a Aočan představují prazvláštní páreček. Ten první je křeček dlouhý devět centimetrů, druhý je had měřící přes metr. Jedno ale mají společné - mají se totiž rádi.

Článek

Pozoruhodné na tomto přátelství je i to, jak se dvojice setkala. Zaměstnanci tokijské zoo Mucugoro totiž křečka Gohana hadovi předložili jako náhradní stravu za zmraženou myš, kterou Aočan odmítl.

Místo toho, aby si Aočan na Gohanovi smlsnul, se však s chlupatým hlodavcem stali přáteli, uvedl  japonský tisk. A nyní dokonce sdílejí společnou klec.

"Nic takového jsem nikdy předtím neviděl. Gohan někdy dokonce vyleze na Aočana, aby si na jeho zádech zdříml," prohlásil ošetřovatel Kazuja Jamamoto.

Gohan znamená v japonštině potrava

Gohan v japonštině znamená cosi jako potrava. "To jméno jsme mu dali v žertu," řekl Jamamoto. "Nemyslím si, že mu zde nyní hrozí nějaké nebezpečí. Zdá se, že Aočanovi se Gohanova společnost velmi zamlouvá," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám