Hlavní obsah

Petr Muk: slivovicí proti migréně

PRAHA

Zpěvák Petr Muk trpí zvláštní migrénou, která mu občas velice znepříjemňuje život. Urputné bolesti hlavy ho neobyčejně vyčerpávají, v době záchvatu přestává vidět, není schopen se soustředit, někdy dokonce ani komunikovat s okolím. Teď ale našel na svoje trable lék - slivovici!

Článek

Bolesti Muka přepadnou vždycky po velkém pracovním vypětí nebo při stresu. Když na něj migréna zaútočí, cítí se zpěvák strašně a na veřejnosti se vůbec nechce objevit.

Dříve, když se bolest pár hodin neztrácela, musel vyhledat lékaře, aby ho hlava přestala bolet a ulevilo se mu. S tím je teď konec. "Můj kamarád a kolega Vilém Čok mi skvěle poradil. Řekl mi, že v mém případě se musí cévy roztáhnout a k tomu prý výborně poslouží trocha slivovice. Když cítím, že to na mě přijde, dám si dva panáky. Bolest hlavy téměř okamžitě ustoupí a já krásně žiji dál. Na slivovici proto nedám dopustit, je to přírodní lék, který navíc skvěle chutná," liboval si Petr Muk.

Lékaři léčbu slivovicí schvalují

Svoji léčbu prý konzultoval i s lékaři. "Ti tomu velmi dobře rozumí. Já trpím tím, že se mi cévy v hlavě stahují. Někdo má zase obrácenou migrénu a spíš se mu roztahují. Pro ty je zase dobré vykouřit cigaretu," podotkl zpěvák.

Má to ovšem jednu nevýhodu. Při popsané léčbě si pak nemůže sednout za volant. "To se raději nechám odvézt domů. Jednoznačně zastávám názor, že alkohol za volant nepatří a dodržuji ho. Mám dvě dcery, o které se musím starat. Obě studují a budou ještě dlouho, takže je ve mně stále zakotvený strach, aby se něco nestalo," uzavřel Petr Muk.                           

Reklama

Související témata:

Související články

Petr Muk vyměnil křídla

Po dvou letech budování půdní nástavby je zpěvák Petr Muk už konečně ve finále. Byt jeho snů je dokončený. "Je fakt, že to chvíli trvalo a stálo mě to dost...

Petr Muk si málem rozbil nos na bruslích

V posledních měsících byl Petr Muk vláčen v médiích souvislosti se soudem s distributory drog. Všechno se vyjasnilo a zpěvák je opět v pohodě. "V podstatě...

Petr Muk má sklony k přejídání

Zpěvák Petr Muk, který se v minulosti potýkal s nadváhou, si naordinoval přísnou dietu. Díky ní za tři měsíce zhubnul o deset kilo. V současnosti se snaží...

Výběr článků

Načítám