Hlavní obsah

Pavouk bydlel měsíc v uchu ženy

STOCKHOLM

Pavouk hledající zřejmě vhodné místečko k přezimování se usídlil v uchu jedné Švédky, když spala. Dokázal tam vydržet 27 dní, protože dotyčná dáma o tom nevěděla. Vypudila jej jen shodou okolností poté, co na ucho začala hůř slyšet.

Článek

Černý pavouk velký údajně jako nehet na prstu využil spánku hostitelky ke svému ubytování. Dobu tohoto pavoučího "squatu" bylo shodou okolností možné přesně určit, protože žena si přesně pamatovala, že jednoho listopadového dne našla na posteli pavouka a smetla jej na zem. Nezabila jej, protože to prý přináší smůlu, ani nevyhodila z domu, protože pavouk zmizel.

Ukázalo se však, že pavouk zřejmě úprk jen předstíral, ve skutečnosti se vrátil na slibné místo, z nějž byl vypuzen, a našel si teplé bydlení ve zvukovodu dotyčné ženy. Švédka si v prvních dnech po pavoučím nastěhování údajně všimla, že "nějak hůř slyší", myslela si však, že se jí zřejmě tvoří "špunt" z ušního mazu. Se zásahem proti němu však nespěchala, a teprve když začala často slyšet vtíravé "zvuky podobné škrabání na ušní bubínek", zašla si do lékárny pro roztok na čištění uší od mazu.

Kapky spolehlivě zabraly. K překvapení ženy však nerozpustily mazový "špunt", ale vypudily z úkrytu pavouka, v němž šokovaná Švédka identifikovala onoho tvora, kterého před měsícem štítivě smetla z postele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám