Hlavní obsah

Jamie Oliver: vaření se bez drog neobejde

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Nejslavnější britský kuchař Jamie Oliver, který je známý především svými televizními pořady o vaření, šokoval své diváky odhalením, že mnozí šéfkuchaři v anglických restauracích užívají drogy. Zejména se jedná o kokain.

Článek

V rozhovoru pro londýnský list Sun Oliver uvedl, že v mnoha restauracích je kokain běžně užíván a řada šéfkuchařů je už na něm závislá. "Kuchyně v londýnských restauracích jsou plné drog. Viděl jsem, co to dokáže udělat i s velkými kuchaři. Směs horkého oleje, ostrých nožů a kokainu je smrtící," prohlásil Oliver.

Úplně nové ale Oliverovo odhalení není. Už před několika lety uvedl jiný slavný kuchař Anthony Bourdain ve své autobiografii, že typický šéfkuchař je vyčerpaná, neustále kouřící existence, která nemůže 90hodinový pracovní týden zvládnout bez kokainu a alkoholu.

Oliver se bojí následků drog

Sám o sobě ale Oliver tvrdí, že je čistý. Třicetiletá kuchařská celebrita uvádí, že mu byl kokain nabídnut už v 18 letech s tím, že mu pomůže zvládnout noční službu. Drogu si však prý ze strachu před následky nevzal.

Oliver je částí veřejnosti obviňován, že se snaží svou popularitu neustále přiživovat a je mu jedno, jaké použije prostředky. Kromě odhalení o drogách vyvolal v listopadu značné rozhořčení tím, že před běžícími kamerami vlastnoručně podřízl jehně, z něhož měl připravit pokrm.

Reklama

Související témata:

Související články

Kuchaře bez čepice srazila dodávka ze skútru

Přesně v době, kdy se na českých obrazovkách při shánění nákupů prohání v pořadu "Hrnečku vař, Jamie Oliver: Pukka Tukka" slavný Kuchař bez čepice na skútru,...

Výběr článků

Načítám