Hlavní obsah

Marcela z Rodinných pout vyhrála nad vážnou chorobou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Herečka Zuzana Dřízhalová, známá jako Marcela Rubešová ze seriálu Rodinná pouta, víc jak rok bojovala se zákeřnou nemocí. Lékaři jí diagnostikovali lymfom, nebo-li onkologické onemocnění lymfatických uzlin. Po dlouhém léčení má ale herečka důvod k radosti. Nad nemocí vyhrála a znovu se začleňuje do normálního života.

Článek

Známá seriálová hvězda Zuzana Dřízhalová má dnes už vyhráno. Po prodělané léčbě  chemoterapií se vrátila zpět do života a člověk, který ji nezná, by nepoznal, že ještě před pár měsíci nevěděla, jaký bude její další osud.

Herečka na několik měsíců zmizela ze seriálu Rodinná pouta i z divadla a podstoupila nepříjemnou léčbu. Sestry Bártů, které píší scénář k Rodinným poutům, daly herečce volno a děj seriálu přizpůsobily situaci. "Jsem jim moc vděčná za to, že mne neodepsaly," svěřila se Dřízhalová.

Snaží se pomoci stejně nemocným lidem

Na nemoc ale nezapomněla a snaží se pomoci stejně nemocným lidem. Na podzim se spojila s občanským sdružením Lymfom Help (www.lymfomhelp.cz), které si dává za úkol mimojiné pomáhat pacientům postiženým lymfomem. Pořádají pro ně motivační programy, organizují setkání a informují veřejnost.

Vyléčená herečka dokonce odletěla do Spojených států sbírat nové zkušenosti a poznatky o nemoci. Konal se tam světový kongres hematologů a setkání pacientských skupin zabývajících se lymfomem

"Zjišťovala jsem, jak se lidem s touto chorobou pomáhá v zahraničí. Přivezla jsem několik námětů a budeme teď na nich pracovat," prozradila herečka. "Chceme hlavně sdružovat pacienty, jejich blízké, ale i jejich lékaře, zvýšit informovanost pacientů, například vydáním brožur, kde budou uvedeny informace o nemoci i novinky ve způsobech léčby," dodala dále Dřízhalová.

Veřejnost není dostatečně informována

Herečka rovněž upozorňuje na velmi nízké povědomí veřejnosti o této nemoci. "Podle průzkumů většina lidí lymfom nezná a přitom je v současnosti pátou nejčastěji diagnostikovanou onkologickou chorobou na světě a její výskyt významně stoupá," řekla Zuzana Dřízhalová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám