Hlavní obsah

Nový moderátor slovenských VyVolených užíval drogy

BRATISLAVA

Moderátor druhé řady slovenských VyVolených herec Dušan Cinkota připouští, že jeden z důvodů, proč dostal tuto šanci, může být jeho minulost. Má za sebou podobně jako česká moderátorka VyVolených Tereza Pergnerová drogovou minulost.

Článek

Bývalý člen činohry Slovenského národního divadla (SND), který před lety proslul aférou kvůli užívání drog, nahradí moderátora první série Michala Hudáka. Noví VyVolení se na obrazovce televize Joj objeví už 9. ledna ve 20:00.  TV Prima zatím o datu startu druhé řady reality show VyVolení nerozhodla.

"Určitě sehrálo roli, že jsem prošel velmi podobnou minulostí (jako Pergnerová), ale nepřiznali se mi s tím. Popularizace té show samozřejmě souvisí s popularizací těch lidí, kteří ji dělají," řekl čtyřiatřicetiletý Cinkota, který si myslí, že na Slovensku se dostal do podobného povědomí jako Pergnerová v Česku.

O Cinkotově závislosti se začalo mluvit téměř před deseti lety. Policie ho tehdy obvinila z nedovolené výroby a přechovávání drog, ve vězení byl přibližně rok. Dnes ČTK řekl, že si myslí, že život VyVolených ve vile je v mnohém podobný tomu, co on zažil, když podstoupil protidrogovou terapii.

Cinkota nemá zatím s moderováním zkušenosti

Pergnerová dostala šanci při stejné show od televizi Prima. Mnoho sympatizantů si našla i mezi slovenskými diváky, a to zejména poté, co se čeští VyVolení přestěhovali na Slovensko.

"Dostali jsme na něho (na Cinkotu) tip, pozvali jsme ho na kamerové zkoušky, kde zdaleka nebyl sám a byl jednoznačně nejlepší," řekl mluvčí televize Joj Ľudovít Tóth. Dodal, že vedení televize ocenilo Cinkotův projev, který nepodléhá moderátorských stereotypům, jakož i schopnost, že se dokáže před kamerou uvolnit.

Cinkota však připomíná, že v první řadě je herec, a s moderátorskou prací nemá téměř žádné zkušenosti. "Samozřejmě, váhal jsem, protože mám respekt před tou prací. Jsem herec a nebyl jsem si vůbec jist, jestli to zvládnu."

Od Hamleta k VyVoleným

Cinkota absolvoval herectví na Vysoké škole múzických umění v roce 1992 a do SND nastoupil dva roky poté. V současnosti hraje ve zvolenském divadle, kde se proslavil hlavně v roli Hamleta. Divadlo nechce zanedbávat ani při moderování. "Řekl jsem jim ať se mnou bez divadla nepočítají, a oni souhlasili," řekl.

Kromě Cinkoty budou pod logem VyVolení dále vystupovat i staronoví moderátoři Matej "Sajfa" Cifra, Karin Haydu a Dagmar "Didiana" Dianová.

VyVolená patnáctka, z níž všichni chtějí bojovat o 12 miliónů slovenských korun, stráví pod dohledem kamer čtyři měsíce. Jméno nového "VyVoleného" se Slováci dozvědí koncem května, informovala televize Joj.

První řada reality show si loni stejně jako v Česku i na Slovensku získala větší divácké sympatie než konkurenční show Big Brother, kterou vysílala Markíza. Joj ji začala vysílat v říjnu 2005 a jméno vítězky se diváci dozvěděli 25. prosince. Stala se jí jednadvacetiletá kosmetička Linda, tedy Melinda Drevenková.

Reklama

Výběr článků

Načítám