Hlavní obsah

Moderátorka Jana Nováková odchází na mateřskou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Moderátorka Sportovních novin v televizi Nova Jana Nováková očekává každým dnem narození svého prvního potomka. Termín má 22. ledna. Tento týden ji proto diváci uvidí na obrazovkách naposledy.

Článek

"Tento týden končím v práci. Naposledy budu moderovat v neděli 8. ledna a od 9. budu na mateřské," řekla třiatřicetiletá moderátorka.

Nováková už ví, že miminko bude chlapeček. Jméno ale zatím spolu s otcem dítěte, sedmapadesátiletým režisérem Jiřím Adamcem, tají. "Vymyšlené ho už samozřejmě máme. Prozradím jen, že to je jméno normální, žádné exotické. Máme tedy i jméno pro holčičku, ale my víme, že to bude kluk," svěřila se budoucí maminka.

Světlo světa spatří miminko ve Fakultní nemocnici v Motole, a pokud vše půjde podle plánu, bude Novákové u porodu oporou její přítel. Záleží ale na tom, jak bude Adamec vytížen v práci. O nikom jiném, kdo by ji na porodním sále doprovázel, zatím prý moderátorka neuvažovala.

Nejdřív rozvod, potom svatba

Třípokojový byt v pražském Suchdole už mají rodiče pro miminko připravený. Chybí jen postýlka a přebalovací pult. Rodačka ze slovenské Levoče ale řeší bydlení pro své rodiče. "Nemám s dětmi žádné zkušenosti. Sama jsem jedináček, takže ani z domova. Proto tady budu potřebovat maminku, aby mi pomohla," dodala Nováková.

Nováková s Adamcem spolu mají dlouholetý vztah, režisér je ale pořád ženatý. "Svatba určitě bude, oba dva jsme zastánci instituce manželství. Jirka se ale musí nejdřív rozvést, na čemž už se pracuje. Teď záleží jen na tom, jak rychle to půjde," řekla Nováková. A zároveň dodala, že by ráda, kdyby se rodina časem rozrostla ještě o dalšího člena. "Uvidíme, jak zvládnu porod a jak všechno půjde, ale už kvůli tomu, že já sourozence neměla, tak bych chtěla mít děti dvě."

Na mateřské Nováková asi dlouho nepobude. Ráda by se na obrazovku vrátila za dva až tři měsíce. "Nejdřív by to bylo jen nějak částečně, ale v práci se mnou počítají. Moderovat bych mohla začít v dubnu. Ale uvidíme," dodala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám