Hlavní obsah

Věštby, které v roce 2005 nevyšly

Právo, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejcitovanější ale také nejvysmívanější proroctví se přesně před rokem podařilo honkongskému věštci, mistrovi nauky sheng shui - o duševní harmonii. Předpověděl, že v roce 2005 vstoupí do manželství krajně nečekaný pár: severokorejský diktátor Kim Čong-il a americká ministryně zahraničí Condoleezza Riceová. Z této prorokované svatby nebylo nic, alespoň na Silvestra v poledne.

Článek

Někteří astrologové se jmenovitým proroctvím výslovně vyhýbají. Jiní se tolik zpátky nedrží, a tak prorokují i smrt. Z těch, kdo přežili takovou věštbu Moniky Transierové, stojí za zmínku italský premiér Silvio Berlusconi, manžel britské královny princ Philip nebo americká herečka Doris Dayová.

Naopak téměř tradiční věštby posledních let- skon papeže Jana Pavla II. a odchod německého kancléře Gerharda Schrödera z politiky - se už opakovat nebudou.

Někdy se jasnovidcům přestane dařit úplně. Rus Pavel Globa předpověděl počátkem 90. let pozoruhodně přesně vzestup Borise Jelcina i pád rublu v roce 1998, kdy se zmýlil o pouhý měsíc. Pak, jako když utne, a místo slávy se dostavila blamáž, zejména v podobě ohlášení Jelcinovy smrti na začátku roku 1999, objevení léku na AIDS do roku 2003 a celosvětové pandemie nemocí po úniku smrtících virů z vojenských laboratoří.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám