Hlavní obsah

Ranami do nosu surfař zahnal bílého žraloka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PORTLAND (USA)

Velkého bílého žraloka se podařilo odehnat americkému surfaři, kterého dravec napadl na Štědrý den u břehů státu Oregon. Šestatřicetiletý Brian Anderson v pondělí řekl, že ho k sebezáchovným úderům do žralokova čenichu inspirovalo sledování televizních dokumentárních pořadů.

Článek

Anderson je dosud v nemocničním ošetřování. Lékaři ale předpokládají, že se ze zranění, které mu žralok způsobil na kotníku a lýtku, plně zotaví.

"Bylo to jako nejhorší noční můra," řekl Anderson, který v sobotu surfoval nedaleko svého domu v Seaside asi 130 kilometrů severozápadně od Portlandu a cítil, že ho něco chytlo za lýtko.

Nos je nejcitlivějším místem žraloka

Když si uvědomil, že jde o žraloka, několikrát zvíře praštil do nosu, aby povolilo sevření. "Z televizních dokumentárních pořadů, jako je třeba Žraločí týden na kanále Discovery, jsem věděl, že nos je pro žraloka nejcitlivějším místem," řekl zraněný muž.

Žralok ho skutečně nakonec pustil a Anderson doplaval s těžce zraněnou nohou na břeh, kde další surfaři zavolali pomoc. "Bolelo to, jako když vás sevře past na medvědy," svěřil se surfař.

Reklama

Související témata:

Související články

Žralok zemřel na šok z nahého komika

Pravděpodobně na šok zemřel dvanáctiletý žralok v akváriu v jihoanglickém Brightonu. Šok mu způsobil známý britský komik Guy Venables (35), který nahý...

Ledový muž se vrhl na žraloka holýma rukama

Nevídaný kousek předvedl jistý islandský námořník známý pro svou tvrdou náturu pod přezdívkou Ledový muž. Holýma rukama popadl v mělčině žraloka vážícího 300...

Žralok ukousl surfařce ruku

Třináctiletá Bethany Hamiltonová poklidně surfovala asi půl kilometru od pláže na havajském ostrově Kauai, když na ni zaútočil žralok a ukousl ji levou ruku....

Výběr článků

Načítám