Hlavní obsah

Miss Smejkalová se stala patronkou hyeny

PRAHA

První Česká Miss Kateřina Smejkalová se ve středu v pražské ZOO stala patronkou hyeny čabrakové. Adopce této vzácné psovité šelmy, která se jmenuje Matěj, je Kateřininým dárkem zoologické zahradě k Vánocům.

Článek

"Proč právě hyena, o které se říká, že není zrovna příliš hezká? Vždyť je to milé zvířátko. A navíc populární lvi, tygři nebo třeba sloni si získají patrona snadněji. Tak jsem se rozhodla právě pro opomíjenou hyenu, která také patří mezi ohrožené druhy zvířat," vysvětlila Kateřina.

Adopční certifikát jí předal ředitel pražské ZOO Petr Fejk. Smejkalová bude ročně na hyenu platit 6 000 korun ročně ze svého. Hyena se přitom v průměru dožije třinácti let.

Když Kateřina do zoologické zahrady přišla, hyena zrovna v kleci pospávala. Jde o její běžný rytmus, většinou se probouzí kolem 17:00. Fejk pak Smejkalovou provedl zoologickou zahradou.

Česká Miss 2005 se také před několika dny zúčastnila semifinále nového ročníku soutěže krásy. "Před rokem jsem sama bojovala o postup do finále. A letos jsem tu nervozitu semifinálových klání prožívala s dívkami znovu."

"Vybrané finalistky na mě udělaly velmi dobrý dojem a myslím si, že to bude hodně zajímavý souboj. Všem přeji hodně štěstí a co nejméně trémy před televizními kamerami," vzkázala Smejkalová.

Reklama

Související témata:

Související články

Miss Kateřina Smejkalová hledá nástupkyni

Česká Miss 2005 Kateřina Smejkalová se vydala na turné po českých a moravských městech. Cílem akce je najít vhodné typy dívek, které se chtějí stát modelkami...

Česká Miss Kateřina se proměnila v panenku

Česká Miss 2005 Kateřina Smejkalová spolu s finalistkami soutěže Janou Horáčkovou a Helenou Benešovou v pondělí u příležitosti uvedení kolekce panenek Bratz...

Výběr článků

Načítám