Hlavní obsah

Do finále České Miss postoupilo třináct krásek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Soutěž Česká Miss, jejíž druhý ročník pořádá její ředitelka Michaela Maláčová, má za sebou své celorepublikové semifinále. Ve čtvrtek porota klání o královnu krásy vybrala třináct dívek včetně jedné náhradnice, které postoupí do finále. Slavnostní vyhlášení se uskuteční v únoru příštího roku.

Článek

Semifinálový souboj se v pražském Tophotelu rozpoutal ráno při registraci. Sjelo se tam dvaačtyřicet dívek z celé republiky, které uspěly v jednotlivých oblastních kolech.

Poté jednotlivě představovaly volné disciplíny. Bylo znát, že o nich alespoň některé popřemýšlely. Mezi tradičním zpěvem a tancem se objevilo například kouzlení či show s ohněm. Jiná kandidátka se zase nechala obdivovat při řezání dřeva elektrickou pilou. Oblékla se do montérek a začala suverénně řezat kus polena. Když byla v půlce své činnosti, nastal obrat a dívka se vysvlékla do půvabného ženského oděvu a začala tančit.

Vyzvídal Pokorný

Na originalitu vsadila rovněž uchazečka, která prezentovala tanec se cvičeným psem - dobrmanem. Další soupeřka předvedla pantomimu, jiná nastoupila ve zlínském kroji a zazpívala lidovou píseň. Nechyběl ani šerm, hra na flétnu a samba či hip hop. Každou dívku pak potrápil při pohovorech člen poroty Vítek Pokorný, který se snažil být jízlivý a kladl jim otázky takřka na tělo. Uchazečky však i jeho svérázný přístup zvládaly věsmes s humorem a nadhledem.

Odpoledne následovala druhá část semifinále - promenáda v plavkách. Do ní, stejně jako do závěrečné fáze čtvrtečního castingu, se dostaly všechny uchazečky, nevyřazovalo se postupně jako v oblastních kolech, šanci plně se projevit tedy dostala každá semifinalistka. Slečny předstupovaly před porotu, jíž předsedala Michaela Maláčová, v šesticích, následně každou zvlášť pečlivě posuzovali porotci při individuální prezentaci. Výběr byl těžký, proto musely dívky nastoupit ještě jednou všechny, aby je porotci mohli mezi sebou porovnat a zvolit zajímavý finálový mix.

Znova do plavek

Nepříjemné a stresující momenty se snažila dívkám ulehčit Maláčová. "Všechny máte šanci. Je vidět, že na sobě pracujete," pochválila je ředitelka soutěže. "Několikrát jste mě dojaly při volných disciplínách, díky za to, dělali jsme si poznámky. Prošly jste pohovory, jste moc chytré," doplnila. Porota se posléze odebrala do zákulisí, kde vybírala vhodné finalistky. Rozhodování se opět ukázalo nesnadné, dívky musely znova do plavek a ještě jednou dávat na odiv své vnady. "O některých dívkách jsme měli jasno hned, u jiných jsme se ale nemohli dohodnout," vysvětlila zdlouhavý postup Maláčová.

Závěrečná třetí část semifinále patřila promenádě ve slavnostních a večerních šatech. Uchazečky o korunku nastupovaly jednotlivě, naposledy měly možnost na porotce zapůsobit. Vzápětí Maláčová vyhlásila třináct šťastných, které budou o titul České Miss mezi sebou bojovat. V následujících dnech čeká dívky práce na obrazových materiálech, při této příležitosti se rozhodne, která z nich bude náhradnicí. V únoru se totiž divákům ukáže pouze dvanáct krásek. Všechny semifinalistky byly dnes odměněny slevovou poukázkou, kterou mohou uplatnit při zakoupení jazykového kurzu.

Finalistky České Miss:
Zuzana Blažková
Kateřina Čeremisinová
Veronika Kouřilová
Radka Buchtová
Zuzana Střelcová
Tereza Jirounková
Miroslava Košťanová
Petra Soukupová
Renata Langmannová
Kateřina Kuřátková
Anna Ada Lipoldová
Barbora Kolářová
Šárka Durdisová

Reklama

Související témata:

Související články

Česká Miss směřuje k semifinále

Soutěž krásy, kterou již druhým rokem pořádá Michaela Maláčová, spěje do semifinále. Letos se do soutěže přihlásilo asi dva tisíce uchazeček o titul. Podle...

Výběr článků

Načítám