Hlavní obsah

Vondráčková a Michal: Došla nám dobrá vůle

Právo, Tomáš Urban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Vrchní soud v Praze se v úterý zabýval odvoláním časopisu Rytmus života, který má podle rozsudku pražského městského soudu zaplatit čtvrt miliónu zpěvačce Heleně Vondráčkové. Soud jednání odročil s tím, že ji chce vyslechnout 2. února.

Článek

Rytmus života uvedl, že zpěvačka před lety absolvovala potrat, kvůli kterému nemohla mít děti. Městský soud v Praze rozhodl, že týdeník musí zaplatit 250 tisíc korun a omluvit se jí. Rytmus života se ale odvolal.

Článek o údajném potratu publikoval nejprve bulvární deník Blesk, teprve poté téma oživil Rytmus života. Blesk spor s Vondráčkovou prohrál a měl se omluvit a zaplatit stejnou částku jako Rytmus života, ale nakonec došlo mezi zpěvačkou a periodikem k mimosoudní dohodě.

S Rytmem života se nemohou dohodnout

Rytmus života však Vondráčkovou a jejího manžela a manažera Martina Michala podle nich nadále napadá lživými články. "Na Rytmus života jsme podali 56 trestních oznámení, rozhodně to nebylo kvůli maličkostem. Se všemi ostatními médii, se kterými jsme vedli spory, jsme se nakonec dohodli. S Rytmem života to nejde, stejně jako s Pestrým světem, který vydává stejný vydavatel. Po určité době člověku dojde dobrá vůle a vidí, že situace se nedá řešit rozumnou dohodou," řekli Vondráčková a Michal.

Právník Rytmu života včera u soudu použil tradiční formuli, že Vondráčková je osobou veřejného zájmu, která sama dlouhodobě a pravidelně zveřejňuje informace ze svého soukromí. "Paní Vondráčková si své soukromí chrání," namítla právní zástupkyně Vondráčkové Jana Gavlasová, která je názoru, že pomluvy její klientku poškodí v očích veřejnosti i v případě, že vyhraje soud.

"Žádáme, aby se Rytmus života omluvil za všechny lži, které o nás publikoval v jednom speciálním čísle, aby čtenáři viděli, že si kupují naprosto lživé zprávy. Opravdu se s manželem divíme, že lidé jsou schopni číst něco takového jako Rytmus života," řekla zpěvačka.

Reklama

Související témata:

Související články

Vondráčková se s Bleskem vyrovnala mimosoudně

Zpěvačka Helena Vondráčková a její manžel a manažer Martin Michal ukončili své spory s deníkem Blesk mimosoudním vyrovnáním. Ukončení sporů v pondělí potvrdil...

Výběr článků

Načítám