Hlavní obsah

Anketu Top Celebrity vyhráli Gott a Svobodová

– PRAHA

Nejpopulárnějšími českými celebritami letošního roku jsou zpěvák Karel Gott a ředitelka dobročinné nadace Kapka naděje Vendula Svobodová. Zvítězili v úvodním ročníku ankety Top Celebrity 2005, kterou letos poprvé vyhlásila agentura Art Production K./2.

Článek

O výsledcích v sobotu rozhodli svým hlasováním prostřednictvím SMS zpráv z mobilních telefonů diváci televize Nova. 

Výsledky ankety byly vyhlášeny na slavnostním ceremoniálu v pražském Kongresovém centru, který Nova odvysílala v přímém přenosu. Agentura hodlá anketu pořádat každoročně.

Gott v hlavní kategorii porazil herce a moderátora Marka Ebena a zpěváka Sámera Issu; za Svobodovou se umístily zpěvačky Aneta Langerová a Lucie Bílá. O jménech nominovaných i vítězích vedlejších kategorií rozhodli svým hlasováním čtenáři jedenácti společenských časopisů. Vítěze dvou hlavních kategorií vybrali z trojice nominovaných diváci Novy.

Nejlépe se obléká Havlová

Nejlépe oblékaným mužem roku byl rovněž vyhlášen Gott. Mezi ženami v této kategorii zvítězila někdejší první dáma a herečka Dagmar Havlová. Její manžel, bývalý prezident Václav Havel, ji na ceremoniál nedoprovodil, protože podle Havlové píše na své chalupě na Hrádečku knihu - ohlédnutí za svým dosavadním životem.

Havlová prý obvykle vybírá garderobu i pro svého manžela. "Vzhledem k tomu, že se neumístil v první desítce, tak bych ale měla říct, že ne. To by bylo strategičtější," řekla s úsměvem.

Havlová byla společně se svým mužem nominována i v kategorii nejoblíbenější pár; stejně jako nynější prezidentský pár, Václav a Livia Klausovi. Ani Klausovi se akce nezúčastnili. V anketě popularity oba prezidentské páry předstihla právě Vendula Svobodová a její manžel, skladatel Karel Svoboda.

V kategorii Sexy idol zvítězil a nejpřitažlivějším mužem roku byl vyhlášen Sámer Issa; v ženské kategorii zvítězila Lucie Bílá.

Vondráčková odmítla přijít

Ceremoniálu, který moderoval Tomáš Matonoha, se odmítla zúčastnit zpěvačka Helena Vondráčková, nominovaná v kategorii nejlépe oblékaných žen. Jako důvod uvedla, že akci sponzoruje Rytmus života, s nímž vede soudní spor.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám