Hlavní obsah

Do semifinále České Miss zamířilo šestnáct Pražaček

PRAHA

Celkem šestnáct dívek z pražského kola ve středu vybrala porota soutěže Česká Miss do celorepublikového semifinále klání. Uchazečky předvedly promenádu v plavkách, představily se v cizím jazyce a nakonec absolvovaly individuální pohovor s porotou.

Článek

Na krásu a půvab dívek se dnes zaměřila desetičlenná porota, jíž předsedala ředitelka soutěže Michaela Maláčová. Dále v ní zasedly stávající Česká Miss Kateřina Smejkalová a první vicemiss Zuzana Štěpanovská. "Snažíme se být přísné, ale víme, že je něco jiného sedět za stolem. Se Zuzkou je chápeme a alespoň úsměvem se je snažíme podpořit," uvedla Smejkalová.

Jazykovou výbavu dívek letos prověřili odborníci - rodilí mluvčí, kteří vyučují angličtinu a němčinu v jazykové škole Berlitz. Drtivá většina dívek s nimi vedla rozhovor v angličtině, němčina byla v menšině. Podle Maláčové je to jen dobře, neboť ve světě modelingu dívky stejně více užijí angličtinu před ostatními jazyky. Kandidátky na titul zvládají běžnou komunikaci, některé si však neporadily ani s jednoduchými frázemi, mluvčí je však netrápili. Oproti loňskému roku je však nutno přiznat, že dívky byly letos lépe jazykově vybavené než v předešlém ročníku, kdy některé nebyly schopné v cizím jazyce ani promluvit.

Dívky musejí zapůsobit

Skladba letošních uchazeček je velmi pestrá, s mírnou převahou brunetek. Převážně jde o dívky ve věku devatenáct a dvacet let, často jsou mezi nimi studentky vysoké školy. "Odhadla bych, že až devadesát procent jich VŠ studuje," uvedla Maláčová. Ani letos porotci nehodnotili podle předem daných váhových a výškových měřítek. I když jsou dle ředitelky soutěže lepší dívky vyšší, šanci dostanou i ty, které mají kolem 170 centimetrů. "Jde ale hlavně o typ, finálová dvanáctka bude velmi zajímavá, vybíráme zajímavé typy, působí celkový dojem, když v nich je něco víc, nejde jen o hezkou fotku," sdělila Maláčová.

I letos se do soutěže přihlásily slečny, které již v modelingu měly možnost nasbírat určité zkušenosti. Těch ale bylo méně než ostatních. "Pár modelek tu je, což se pozná hned ze snímků, které poslaly. Většina dívek je ale nedotčená modelingem, jsou to tzv. nové tváře," řekla Maláčová.

Během individuálního pohovoru s porotou musely dívky říct, jakou disciplínu by si pro semifinále zvolily. "Ve volné disciplíně se totiž ukáže, v čem jsou výjimečné," řekla Maláčová. Kromě toho se jich porota ptala na případný erotický či pornografický materiál, který by dívku i soutěž mohl zdiskreditovat. Odpovědi padaly vesměs negativní.

Letos lepší připravenost

Ve srovnání s prvním ročníkem České Miss je letos její ředitelka spokojenější. "Minulý ročník byl napjatější, vše se dělalo v rychlosti. Letos si to užíváme, protože jsme se mohli lépe připravit," uvedla. I přesto přiznala, že na ni občas padá únava. Práci se se svým těhotenstvím ale snaží skoubit. "Sedím v záklonu a sestra mi poradila, abych si dala nohy na stůl, to jsem tu ale nezkoušela," zažertovala dobře naladěná a skvěle vypadající Maláčová. "Snažím se hodně odpočívat. Na miminko se už těším," doplnila.  

Finále druhého ročníku České Miss se uskuteční v únoru, v přmém přenosu jej budou moci sledovat diváci televize Nova. Hlasovat budou pro vítězku prostřednictvím textových zpráv. V porotě by jako loni měla zasednout řada známých osobností, mezi nimi například opět česká topmodelka Tereza Maxová. Vojtěch Kotek, který první ročník moderoval, by letos měl v soutěži působit jakožto element překvapení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám