Hlavní obsah

Nejsympatičtější moravská maminka je z Ostravy

Právo, Karel Balcar
OSTRAVA

Překvapení, radost i slzy doprovázely sobotní vyhlašování moravského zemského finále Missis 2006 v Ostravě. Jeho vítězkou se stala 31letá Marcela Kvitová z Ostravy-Hrabůvky s 13letou dcerou Zdeňkou.

Článek

Vítězný pár zaujal porotce volnou soutěžní disciplínou, v níž předvedl romské taneční vystoupení. "Romská kultura se nám líbí. Jejich tance jsou velmi živé," řekla Marcela Kvitová s tím, že se tomu nedávno naučily od ženy, která vede v Ostravě romský taneční soubor. K účasti v soutěži svou maminku přemluvila právě 13letá Zdeňka.

V moravském finále soutěže, postavené na spolupráci matky a dítěte, se v ostravském Domě kultury Akord utkalo dvanáct soutěžních dvojic z Moravy i ze Slezska. První Vicemissis se stala Jana Šprtelová s pětiletou dcerou Janou z Bruntálu, druhou Vicemissis pak Ladislava Tylečková se šestiletou Terezou z Ostravy.

Pětice nejlépe umístěných soutěžních dvojic se spolu s pěticí vítězů českého zemského finále Missis utkají v celostátním finále v sobotu 18. února v příštím roce. Konat se bude na ostravském výstavišti Černá louka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám