Hlavní obsah

Jediná dcera japonského císaře se vdala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TOKIO

V jednoduchých dlouhých bílých šatech, ozdobena perlovým náhrdelníkem, se v úterý ráno provdala za prostého tokijského úředníka jediná dcera japonského císaře Akihita, princezna Sajako. Zároveň se tak rozloučila s palácovým životem, kterého se musela kvůli sňatku zříci.

Článek

Neokázalý soukromý šintoistický svatební obřad šestatřicetileté ornitoložky Sajako a čtyřicetiletého Jošikiho Kurody, bývalého bankéře zaměstnaného nyní na radnici, se konal v elegantním hotelu Imperial v Tokiu.

Manželé se znají od dětství, příběh jejich lásky ale začal teprve před dvěma lety na tenisovém večírku pořádaném princezniným bratrem Fumihitem.

Rodina bez narození chlapce

Sajako vstoupila do svazku manželského jako poslední z potomků císaře Akihita. Před ní to už učinil nejstarší syn princ Naruhito, 44letý následník trůnu, který se oženil v roce 1993 a z manželství s princeznou Masako má dceru. O tři roky ho předešel jeho o pět let mladší bratr Fumihito, který má z manželství s princeznou Kiko již dcery dvě.

V císařské rodině v Japonsku se tak už čtyři desítky let nenarodil žádný chlapec. To vyvolalo debatu o případné změně zákona o následnictví trůnu, který se zatím dědí jen po mužské linii. Děti, který případně z manželství princezny Sajako a Jošikiho Kurody vzjedou, však nárok zdědit trůn každopádně mít nebudou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám