Hlavní obsah

Na Pankráci lze odložit psa do psí školky

PRAHA

V Praze nedaleko stanice metra Pankrác funguje denní psí školka, údajně jediná ve městě. Podle její majitelky je školka určena hlavně pro problémové psy, kteří sami doma zlobí.

Článek

"Je třeba pro psy, kteří sami doma štěkají nebo okusují nábytek. Jejich majitelé je sem nedávají na celý den, od pondělí do pátku, jako se dávají do školky děti. Většinou je však sem dávají jen nárazově na pár hodin, když si potřebují něco zařídit," popsala provoz zařízení Anna Hajská, která zároveň se školkou provozuje i psí salon.

Školka nemá pevnou otevírací dobu, záleží prý na dohodě. V současné době má majitelka ve školce dva až tři psy denně, převážně menší rasy. Větší obvykle nebere.

Žádný program psi nečeká. Součástí není ani výcvik, ani procházky. "Myslíte, že jim tady hraju nějaké divadlo? To opravdu ne, psi si vystačí sami," řekla Hajská.

Majitelé psů jsou nápadem zřídit psí školku nadšeni. "Ježíš, to je bezvadné! Když jdeme s kamarádkou do města, tak s sebou vždycky tahám i Betynku - a ji to vůbec nebaví. V té školce by to pro ní určitě bylo lepší, a pro mě taky. Kde že to je, abych ji tam mohla přihlásit?" zajímala se živě jednadvacetiletá majitelka knírače Andrea Malá. Stejně tak její přítel: "Lumpík je ještě štěně, takže když ho chvíli nehlídám, všechno rozkouše. Když nejsem doma déle, je to úplná katastrofa. Já bych ho tam nejradši dával na celou dobu, co jsem v práci, alespoň než vyroste."

Dát svého pejska do denní psí školky si může dovolit téměř každý. Cena je dvacet korun za hodinu, na rase nezáleží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám