Hlavní obsah

Labradoří slečna je už z klece venku

Novinky, tim
PRAHA

Příběh labradorky Aury, která žila v pražském bytě Martiny Melhem zavřená v kleci, má šťastný konec. Pes se dostal do dobrých rukou nové majitelky. Novinky o tom ve čtvrtek informoval tiskový mluvčí Státní veterinární správy ČR Josef Duben.

Článek

Se životem Aury se diváci seznámili v reality show Výměna manželek, kterou vysílá televize Nova. Ihned po odvysílání jednoho z dílů se milovníci zvířat vzbouřili. Mnozí z nich podepsali petici, aby byl pes své majitelce odebrán. [celá zpráva]

Policii se pak podařilo vypátrat, že se už zvíře nachází u nové majitelky. Inspektorky veterinární správy se na dané místo ve středu vypravily. Zjistily, že je pes ve výborné kondici a nejeví klinické příznaky onemocnění, ani žádné známky stresového chování. K příchozím je Aura milá a hravá. Má dostatek prostoru i hraček.

Proti původní majitelce přitom pokračuje šetření ve věci zahájení přestupkového řízení.

I nadále se lidé o osud Aury zajímají, sdělil Novinkám Miroslav Melka z Plzně. "Ptají se na osud labradoří slečny, přihlásili se i ti, kteří by si ji chtěli vzít." Melka chce v nejbližší době zorganizovat shromáždění zastánců práv zvířat, kteří by se měli setkat před Sněmovnou a žádat vyšší tresty pro týrající. Melka je rovněž iniciátorem podpisové akce na podporu Aury. Zájemci se k petici mohou i nadále připojit na telefonním čísle  377 260 728.

Státní veterinární správa i Miroslav Melka děkují za živý zájem veřejnosti o případ.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám