Hlavní obsah

Miss Junior vyhrála blondýnka z Liberce

PRAHA

Titul soutěže Miss Junior ve středu získala šestnáctiletá Kristýna Martínková z Liberce. Šestý ročník klání o nejkrásnější Češku od patnácti do osmnácti let se konal v Národním domu na Vinohradech. Finále se zúčastnilo dvanáct soutěžících.

Článek

"Znamená to pro mě hrozně moc. Myslím, že mi to pomůže ke kariéře v modelingu a posune mě o krok dál," řekla blonďatá vítězka soutěže, která se ještě v žádné jiné soutěži krásy neumístila. Včera si tak vychutnala svou premiéru. Martínková má míry 90-64-93, měří 183 centimetrů a váží 62 kilogramů.

Na druhém místě skončila osmnáctiletá tmavovláska z Plzně Tereza Škopková a druhou vicemiss se stala stejně stará Aneta Roušová z Jesenice u Prahy.

Na finále se dívky prezentovaly ve večerních róbách, musely pózovat jako modelky, také si vybraly volnou disciplínu a vedly rozhovor s moderátory večera. Program, který skončil v pozdních nočních hodinách, pak korunovaly promenádou v bílých plavkách.

Přínos soutěže i dobrá zkušenost

Do soutěže se přihlásila asi tisícovka dívek z celé České republiky. Podle organizátorů je zájem středoškolaček o účast důkazem smysluplnosti tohoto projektu. Za cíl si kladou mimo jiné upozornit na problémy s anorexií a bulimií u dívek této věkové kategorie.

Se stanoviskem organizátorů souhlasí i členka poroty, zpěvačka Heidi Janků. Podle ní soutěž děvčatům může prospět. "Je to dobrá životní zkušenost," prohlásila. Posteskla si ale, že její tip nevyšel. "Všímala jsem si především přirozenosti a toho, že se dívky budou ještě vyvíjet. Nehodnotila jsem je jako modelky. Na to mají ještě čas," poznamenala.

Slavnostním večerem provázela modelka Jitka Kocurová, která soutěže krásy zná z vlastních zkušeností. Jejím partnerem byl herec Tomáš Krejčíř. Svým zpěvem hosty pobavil Josef Laufer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám