Hlavní obsah

Mossová přišla o další smlouvu, její kariéra ohrožena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Britská topmodelka Kate Mossová kvůli drogám přišla již o druhou lukrativní smlouvu. Její kariéra by se tak mohla ocitnout u konce. Po značce HM s ní rozvázal kontrakt módní dům Burberry. Ve středu to oznámili zástupci společnosti.

Článek

Důvodem vypovězení smlouvy je modelčino fetování. Nedávno vyšlo najevo, že bere kokain. K užívání drogy se Kate přiznala. [celá zpráva] Krátce nato se firma HM rozhodla, že si nebude ničit image zdrogovanou modelkou. [celá zpráva]

Ostatní firmy, s nimiž byla jednatřicetiletá Mossová smluvně svázána, se nejprve nevyjádřily, nyní se však ozvala Burberry. "Od minulého týdne jsem diskutovali se zástupci Kate Mossové, která patří k nejslavnějším modelkám na světě," uvedla mluvčí Burberry.

"V tuto chvíli a za těchto okolností jsme se s Kate dohodli, že by nebylo vhodné pokračovat v závazcích, které vůči nám měla na podzim tohoto roku," píše se v oznámení módního domu.

"Kate s Burberry pracovala skvěle, měla několik projektů ročně. Byla to vždycky fantastická modelka a velká profesionálka. Je nám líto, co se děje, a doufáme, že své problémy vyřeší co nejrychleji," píše se v tiskovém prohlášení Burberry.

Novou smlouvu nedostane

Další módní dům Chanel zatím modelku trestat nehodlá a počítá s ní podle smlouvy až do konce října. "Reklamní kampaň právě běží, skoční podle předpokladu," uvedla ředitelka vnějších vztahů Marie-Louise de Clermont-Tonnerreová. Smlouvu však Chanel nehodlá obnovit. Mossová je spojená rovněž s Diorem či Rimmelem.

Na Mossovou má políčeno také policie. Na základě podezření z užívání omamných látek hodlá modelku vyšetřovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Kate Mossová přiznala závislost na kokainu

Britská topmodelka Kate Mossová veřejně přiznala, že užívala drogu kokain. Je jí to prý líto, oznámila v sobotu Liv Asarnojová, tisková manažerka švédské módní...

Kate Mossová kvůli drogám přišla o kontrakt

Britská modelka Kate Mossová nakonec přeci jen doplatila na svou zkušenost s kokainem. Mezinárodní módní dům H&M v úterý vydal oznámení, v němž informoval...

Výběr článků

Načítám