Hlavní obsah

Výherce reality show v Chorvatsku neskončí na pekáči

ZÁHŘEB

V Chorvatsku rozjeli na internetu netradiční reality show. O přízeň veřejnosti se tam uchází sedm ovcí. Vítězná má být známa již v sobotu. Ostatní skončí dle pravidel soutěže na pekáči. Ochránci zvířat se pochopitelně bouří.

Článek

V pořadu soutěží ovce Josip, Nevinka, Prožerpina, Staša, Tihana, Veselka a Vjeran. Největší šanci na vítězství mají prý Josip, Prožerpina a Vjeran, které zatím získaly nejvyšší počet hlasů.

Nevinka, Staša, Tihana a Veselka do poloviny týdne již vypadly a podle pravidel soutěže skončily na pekáči. Život vítěze ale bude ušetřen a navíc se mu dostane i vzácné odměny ve formě mimořádně chutného krmiva. Majitel vítězné ovce pak bude obdarován sbírkou chorvatské poezie.

Trestní oznámení kvůli týrání

Mezi ochránci zvířecích práv ale vyvolalo ovčí reality show obrovské pobouření. Někteří z nich dokonce neváhali a podali na autory programu trestní oznámení pro týrání zvířat.

"O týrání zvířat nemůže být řeč. Všechny ovce jsou pod pravidelným a přísným dohledem veterináře, který je v případě potřeby okamžitě ošetřuje," reagovala na kritiku producentka show Sinisa Labrovičová.

"Naším cílem v žádném případě nebylo ublížit ovcím, ale naznačit a ukázat lidem, kteří se na podobné programy dívají, že se chovají jako ovce," vysvětlila producentka.

Anketa

Souhlasíte s vysíláním reality show, v níž se účastní ovce?
Ano
33 %
Ne
67 %
Celkem hlasovalo 2469 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám