Hlavní obsah

Britský pár dal za péči o toulavé štěně 170 tisíc korun

– LONDÝN

V přepočtu 170 000 korun neváhala vynaložit britská dvojice na veterinární péči o toulavé štěně. Zubožený psík si je získal tím, že se za nimi osm hodin houževnatě trmácel, když se toulali po vyhaslé sopce.

Článek

Manželé Jonathan Cooksley a jeho žena Nicola se doslova zamilovali do štěněte portugalského ohaře při pěší túře v Sao Miguel na Azorech. Ten se jim hodiny a hodiny vytrvale ploužil v patách rozeklaným terénem po horském úbočí, hustými houštinami, přes vulkanické jezero, až k jejich hotelu.

Cooksleyovi chtěli nejprve psisko dát do útulku, ale když se dozvěděli, že by bylo bezpochyby utraceno, rozhodli se, že si ho nechají, přestože psa dosud nikdy neměli.

Svou vytrvalostí si získal jejich srdce natolik, že neváhali vynaložit doslova majlant na jeho šestiměsíční pobyt v karanténě, po kterém si ho hodlají odvézt sebou domů do Dorsetu. Pejsek, kterému je asi pět měsíců, dostal jméno Mears po televizním expertovi na přežití Rayovi Mearsovi. Uvedl to list Daily Telegraph.

Nicola, matka dvou dětí, cestuje denně téměř 50 kilometrů, aby Mearse v karanténě navštívila. "Je to tak roztomilý pejsánek! Jen jeden člověk nám řekl, že musíme být blázni - všichni ostatní jsou tím příběhem nadšení," komentovala to.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám