Hlavní obsah

Jandák pomůže vařit Klukům v akci

– PRAHA
Právo, jp

Nastupující ministr kultury Vítězslav Jandák byl pozván ještě v době, kdy fungoval jako prezident dětského zlínského filmového festivalu, jako celebrita do jednoho z dílů nové kulinářské show České televize nazvané Kluci v akci. A vedl si prý před kamerou s vařením znamenitě a bez trémy. Pochlubil se s tím autor pořadu Martin Froyda na úterní prezentaci pro novináře.

Článek

Díl s Jandákem je zaměřen na staročeskou kuchyni. "A protože jsme oba silnější postavy, říkali jsme si, že to bude s tématem dobře korespondovat," poznamenal s nadsázkou Froyda.

Dva mladí, původní profesí skuteční kuchaři ocenění řadou prestižních gastronomických cen, Ondřej Slanina a Filip Sajler, se v pořadu zjevně inspirovaném divácky úspěšnou britskou Roztančenou kuchyní Jamie Olivera budou od 5. září každé pondělí v 17 hodin na ČT 1 pokoušet sdělit mladým lidem že všeobecně známé recepty se dají uvařit jinak a rychle.

ČT připravuje 16 dílů tohoto pořadu, ve kterém se bude střídat zahraniční, domácí a sezónní kuchyně s výjezdy do terénu, například na rybářskou, vinařskou nebo houbařskou kuchyni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám