Hlavní obsah

Miro Žbirka prožil výjimečnou dovolenou

PRAHA

Hodiny dějepisu si na společné dovolené zopakovala rodina populárního zpěváka a hudebníka Mira Žbirky. Sedm dní společně strávili na řeckém ostrově Rhodos, který je opředen mnoha prastarými legendami.

Článek

"Bylo to vlastně jen pár dnů, ale opravdu výjimečných. Rhodos je sice rozlohou maličký ostrov, ale je velký svým významem. Proto mě to tam už dlouho lákalo a byl jsem rád, že ani rodina nic nenamítá," uvedl hudebník.

"Kdysi prý stál v ústí přístavu jeden z divů světa. Ten údajně přestavovala mohutná rozkročená socha boha Hélia nad vstupem do přístavu. Lodě mu proplouvaly pod nohama. Dnes už tady nenajdete téměř žádné viditelné stopy po této legendě, ovšem místní domorodci tvrdí, že pod vodou je možné vidět sloupy, na kterých rozkročená socha stála," vyprávěl Žbirka.

"Užívali jsme si naplno lenošení u vody a mezitím jsme několikrát skočili do auta a vyrazili na výlet. Rhodos je velmi působivý a na každém kroku je vidět velmi starou a nádhernou kulturu. Za několik dní jsme stihli prozkoumat celý ostrov a skutečně to stálo zato," dodal.

Spokojenost na obou stranách

Hudebník je i během léta dost zaměstnaný a proto si chtěl krátkou dovolenou s rodinou maximálně užít. Spokojení nakonec byli všichni. "Naše děti si tady bleskurychle našly nové kamarády. Ani se jim nechtělo odjet domů a nejraději by zůstaly klidně dalších čtrnáct dní."

"Já jsem si s manželkou užíval vedle koupání hlavně skvělé řecké kuchyně. Nejvíc nám chutnaly souvlaki, tedy maso připravené na způsob ražničí, které se peče nad dřevěným uhlím. K tomu řecké červené víno a nemá to chybu. Trochu mě mrzí, že teď nemám víc času, ale dokončuji nové CD, a tak většinu léta trávím v nahrávacím studiu. Letos už stihnu s rodinou leda nějaký třídenní výpad," uzavřel Žbirka.

Reklama

Související články

Zpěvák Miro Žbirka má rád záhady

Zpěvák Miro Žbirka (51) se narodil v Bratislavě, ale nyní žije se svou manželkou Katkou a dvěma dětmi v Praze. Také se mu prý tu dobře sní o tom, jak jednou...

Žbirka junior roste v bubeníka

Zpěvák Miro Žbirka zakončil své letošní úspěšné turné v nabité pražské Lucerně. Přestože avizovanou Mariku Gombitovou publikum přivítat nemohlo, Miro fanouškům...

Výběr článků

Načítám