Hlavní obsah

Bára Kodetová netouží po náročných dárcích

– PRAHA

Herečka Bára Kodetová oslaví příští měsíc pětatřicáté narozeniny. Už nyní přemýšlí, jak mimořádnou událost oslaví. Její přítel houslový virtuos Pavel Šporcl ovšem nemusí mít těžkou hlavu z vymýšlení náročného dárku. Přání Báry je totiž velmi prosté.

Článek

"Vlastně ani nevím, co bych si měla přát. Nemusím dostávat žádné náročné dárky. Nejvíc by mi asi udělalo radost pozvání na dobrou večeři v hezkém prostředí a pěkná květina. Nic víc ani nečekám," svěřila se Bára.

"Moje největší osobní přání je, abychom byli všichni spolu, v klidu a zdraví," doplnila herečka. "Příjemný dárek jsem si vlastně nadělila i sama. Učím se roli na představení Ženy mezi nebem a zemí. Premiéra bude ve Švandově divadle přesně na moje narozeniny, pátého září. Skládá se ze dvou monodramat. První dělám já a druhé Anička Šišková," dodala Kodetová, která už jedno překvapení zažila.

Čekalo na ni v Itálii a připravil jí ho Pavel Šporcl. "Byli jsme týden v severní Itálii a Pavel mě pozval ve Veroně na operu Nabucco do Arény, což je něco podobného jako římské Koloseum. Seděli jsme v zadních řadách v mohutném hledišti a byl to nádherný, neskutečně krásný zážitek. Teď už nemáme tolik času, protože je hodně práce. Snažíme se ale být spolu co nejvíc a všichni tři, i s mojí dcerou, si užíváme léta," usmála se herečka.

Oblíbené knedlíky

Letní období se plně promítlo i do její kuchyně. Spolu se čtyřletou dcerou velmi často vaří ovocné knedlíky všeho druhu. "Lilinka mi velmi vydatně pomáhá. Vždy, když se vrhneme na přípravu knedlíků, tak usilovně patlá těsto a knedlíky už umí perfektně uválet," pochválila Bára.

"Vždy si při tom přitom vzpomenu na tátu, protože ovocné knedlíky měl hrozně rád," zamyslela se. "Nejraději máme knedlíky borůvkové a s meruňkami. Ty si mrazím i na zimu, tak si je občas dopřejeme třeba v lednu," řekla herečka, která má mezi přáteli pověst vynikající kuchařky.

Jídelníček připravuje velmi pestrý a až na čestné výjimky se na něm pokrmy téměř neopakují. "Moje dcerka i já milujeme olivový olej, takže většinou vařím řeckou nebo italskou kuchyni. Ta je naprosto báječná, například mozzarela s rajčaty nemá obdobu," přiblížila.

"Občas udělám krevety nebo nějakou čínskou specialitu. Nejíme ale pořád jenom zdravě, to bychom nezvládli. Nedávno jsem upekla úžasnou kachnu. A právě to je Pavlovo nejoblíbenější jídlo. Je ale velmi vděčným strávníkem a všechno mu hrozně chutná. Vařit pro něho je skutečná radost," uzavřela Kodetová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám