Hlavní obsah

Modelky přemýšlejí, jak naložit s kariérou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Povolání modelky s sebou přináší na první pohled řadu výhod a zajímavých příležitostí, na druhou má ale i své nevýhody. Jednou z nich je fakt, že to není práce na celý život. Maximálně kolem třicítky řeší většina krásek z přehlídkových mol, co dál. O svou budoucnost se proto pomalu začíná zajímat i někdejší královna krásy Diana Kobzanová. Živit by se prý jednou chtěla jako produkční.

Článek

"Přiznávám, že už by bylo načase o tom přemýšlet, co budu jednou dělat. Já už jsem v modelingu stará garda. Jsem schopná spoustu věcí zařídit, takže bych chtěla dělat asi něco v produkci. Ale záleží na tom, jestli na mě bude někdo zvědavý. Určitě ale nechci sedět někde osm hodin zavřená v kanceláři," svěřila se Kobzanová. S produkcí už prý má jisté zkušenosti, občas pomáhá zajistit na módní přehlídky modelky, vizážisty nebo stylisty.

V dětství chtěla být Diana zpěvačkou. To už ji ale neláká. Panuje tam podle ní totiž podobný konkurenční boj jako v modelingu. "Nikdy jsem nechtěla být třeba veterinářkou nebo zdravotní sestřičkou, protože na to jsem byla moc neposedná. Nechtěla jsem být ale ani modelkou. Byla jsem natolik soudná, že jsem věděla, že jsem moc hubená, nohatá, rukatá, ošklivá. Vypadala jsem jako kluk. A táta s babičkou zase chtěli, abych byla právničkou, tou už ale taky nebudu," dodala.

Kocurová moderátorkou

Bývalá vicemiss a modelka Jitka Kocurová by se v budoucnu chtěla živit zase jako moderátorka. "Tuhle cestu už si několik let otevírám. Do modelingu se už totiž moc nepočítám, zvlášť když se ráno postavím na váhu," poznamenala.

První zkušenosti získala při moderování relace o počasí v TV3, pak točila reportáže o zvířatech pro Primu, tam také moderovala kulturní zpravodajství. "Potom jsem vystupovala se Zdeňkem Izerem v jeho show, to bylo ale spíš o blbnutí, a pak přišla taky role v Rodinných poutech a v Básnících Dušana Kleina," dodala Kocurová. Kromě toho se objevila i v divadelní hře Noc s modelkou. O hraní proto do budoucna uvažuje taky. Dobře si ale uvědomuje, že než se člověk jako herec prosadí, chvíli to trvá.

Má také pověstná zadní vrátka. "Už jako malá jsem chtěla být letuškou, a to jsem taky nakonec vystudovala. Hrozně mě to bavilo, ale nikdy jsem se tomu nevěnovala, protože už na škole jsem začala s modelingem, tak se k tomu třeba na stará kolena vrátím," poznamenala Kocurová.

Verešová se bude věnovat právničině

Jasno má slovenská modelka Andrea Verešová, která studuje v Praze právnickou fakultu a tomuto oboru se chce v budoucnu věnovat. "Nejvíc mě zajímají mezinárodní vztahy, diplomacie, ochrana lidských práv. Chtěla bych u toho hodně cestovat. Anebo si otevřít nějakou poradensko-právní pojišťovací advokátní kancelář, zaměřenou na ochranu osobnosti - s tím mám už totiž osobní zkušenosti, to bych mohla radit už teď," řekla. Nicméně zatím by ráda dělala ještě nějakou dobu modelku.

Zajímavých nabídek má stále dost, ví ale, že to nepůjde věčně. Nejraději by prý tak do dvou let vycestovala do zahraničí, kde by studovala mezinárodní právo, a u toho by sem tam něco nafotila.

Původní vize o svém povolání měla ale úplně jiné. "Chtěla jsem být lékařkou a léčit hlavně rodinu, aby byli všichni zdrávi. Osud mě ale zavál k právům - v rodině jsou všichni právníci. Medicínu mám ale pořád ráda, ráda se zajímám o zdraví."

Reklama

Související články

Jitka Kocurová bude relaxovat v exotice

Modelka Jitka Kocurová se v těchto dnech chystá na exotickou cestu do Dominikánské republiky, kde hodlá hlavně relaxovat. Kromě toho ji také čeká focení...

Verešová havarovala nedaleko Brna

Modelka Andrea Verešová havarovala v noci na sobotu na dálnici D1 nedaleko Brna. Lékaři jí podle mluvčí brněnské fakultní nemocnice Anny Nesvadbové ošetřili...

Diana Kobzanová velmi ráda nakupuje oblečení

Modelka Diana Kobzanová velmi ráda nakupuje oblečení a je ochotna za ně vydat nemalé finanční částky. Při nakupování se jí prý zlepší nálada. Nad Dianinou...

Výběr článků

Načítám