Hlavní obsah

Vondráčková: proti lžím bulváru se musí bojovat

Právo, Tomáš Urban

Nezaujatý člověk, který sleduje tisk, by si mohl myslet, že Martin Michal se svou manželkou Helenou Vondráčkovou mají jako svůj největší koníček soudní pře. Skutečnost však podle nich taková rozhodně není.

Článek

"Myslíte si, že nás to baví? Vůbec ne, ale to, co si bulvár dovoluje, je opravdu síla. To by se v Německu stát nemohlo. Bild Zeitung by si nedovolil uveřejnit nic takového jako naše média. A pokud ano, museli by podle rozhodnutí soudu zaplatit obrovskou pokutu a ne nějakých sto tisíc jako u nás. Proti tomu se musí bojovat," tvrdí unisono Michal s Vondráčkovou.

Helena Vondráčková však bulváru poskytla exkluzivní fotografie ze své svatby. "Ta práva na svatbu prodal Blesku a časopisu Story Janis Sidovský a docela na tom i sám vydělal. Já ani můj manžel jsme z toho nic neměli," řekla Právu Vondráčková.

Vztahy s manažerem Sidovským a Michalem nejsou zrovna ideální. "Jakmile mi Martin Michal vzkázal, že mě zlikviduje, dostal jsem strach a dal jsem ho k soudu," prohlásil v tisku před týdnem Sidovský. Žaloba však je i na druhé straně, protože Sidovský prý nevyplatil honorář Vondráčkové a pomlouval ji a manžela v tisku. "Já jsem podal trestní oznámení za pokus o vydírání a žalobu na ochranu osobnosti. Co se týká žaloby kvůli nezaplacenému honoráři, už ji stáhli," uvedl Sidovský.

Dluží prý i Maxovi

"Pan Sidovský mně dluží honorář za jedno vystoupení. Dluží i Martinu Maxovi. V mém případě jde asi o šedesát osm tisíc," řekla zpěvačka s tím, že není pravda, že by žaloba byla stažena. Pouze byl změněn žalovaný subjekt na Sidovského osobně. A od soudu již obdržel platební rozkaz. Proti tomu trestní oznámení Sidovského bylo odloženo pro jeho neopodstatnění.

"Já jsem nikdy Sidovskému, ani nikomu jinému nevyhrožoval, že jej zlikviduji, protože to naprosto odporuje mým zásadám. Vždy postupuji právní cestou. Sidovský platil faktury z firmy, která žádný pořad v té době nepořádala a ani k tomu neměla oprávnění. Což je jasné porušení zákona. A nám přitom dosud nezaplatil ani on sám, ani žádná jeho další firma," podotkl Michal, o němž Sidovský tvrdí, že je homofobik, tedy člověk alergický na homosexuály.

"Já nerozlišuji lidi podle jejich sexuální orientace. Mezi homosexuály mám řadu dobrých přátel. S Martinem Kraflem nebo se Zdeňkem Troškou si výborně rozumím. Proč mě Sidovský napadá nechápu, zřejmě tam budou nějaké nenaplněné ambice a osobní neúspěch," tvrdí Michal. "Sám Sidovský mně vysvětloval rozdíl mezi gayem a buzerantem. Sám se označil za gaye," uvedl manžel zpěvačky.

"Janise jsem považovala za přítele a věřila jsem mu. Zklamal mě moc. A chci též uvést na pravou míru další tvrzení tohoto člověka. Nikdy nebyl mým manažerem, jak on sám opět nepravdivě uvádí ve všech médiích," prohlašuje slavná diva, z jejíchž slov je naprosto jasné, že svého manžela miluje. S velkou úctou a láskou o své ženě mluví i Michal.

Reklama

Související články

Michal s Vondráčkovou opět u soudu vyhráli

Martin Michal spolu se svou manželkou Helenou Vondráčkovou ve středu vyhrál další soudní při v jejich tažení proti pomluvám v bulvárních denících. Deník Blesk...

Výběr článků

Načítám