Hlavní obsah

Skončil spor o lechtivé fotky Cameron Diazové

LOS ANGELES

Fotograf, který se pokusil prostřednictvím lechtivých snímků vydírat americkou herečku Cameron Diazovou, byl v pondělí uznán soudem v Los Angeles vinným z padělání, pokusu o krádež a křivé přísahy. Hrozí mu až šestiletý trest. Konečný rozsudek bude vynesen v polovině září.

Článek

Dvaačtyřicetiletý John Rutter nabídnul Diazové, že jí prodá snímky, na nichž je herečka zachycena s odhaleným poprsím. Požadoval částku 3,5 miliónu dolarů. Snímky fotograf pořídil v době, kdy bylo Diazové devatenáct let a kdy se živila jako modelka.

Právním zástupcům herečky se podařilo prokázat, že se tím Rutter pokusil Cameron vydírat. Diazová je nyní ve svých dvaatřiceti letech světoznámá, zveřejnění snímků by mohlo poškodit její kariéru.

Cameron se k soudu dostavila osobně. "Byla bych raději, kdyby se nic podobného nestalo, ale jsem velmi spokojena, že spravedlnosti bylo učiněno zadost," uvedla.

Rutter byl rovněž shledán vinným, že Diazové předložil dopis, který měla herečka v minulosti podepsat a povolit tak zveřejnění snímků. Později se však ukázalo, že byl její podpis zfalšován. Mark Werksman, právník fotografa však tvrdil, že o falešném podpisu neměl Rutter tušení a chtěl jen herečce snímky prodat dříve, než by je nabídnul časopisům.

Rutter byl v pondělí do vynesení konečného rozsudku vzat do vazby.

Reklama

Související témata:

Související články

Diazová se chce soudit s britským deníkem

Americká herečka Cameron Diazová se hodlá soudní cestou domáhat pravdy. Na britský deník The Sun podala žalobu kvůli tomu, že o ní uplynulý týden list napsal...

Výběr článků

Načítám