Hlavní obsah

Česká vicemiss Štoudková křtila v zoo

PRAHA

Druhá česká vicemiss Michaela Štoudková se v sobotu u příležitosti otevření nových prostor v pražské zoo stala kmotrou. Spolu ředitelem zoologické zahrady Petrem Fejkem se zúčastnila slavnostního otevření zrekonstruovaného výběhu kočkovitých šelem.

Článek

Rozšířený prostor se stal domovem tygrů ussurijských a levhartů mandžuských, kteří se vyskytují na Dálném východě. "Mám k těmto šelmám obrovský respekt. Je škoda, že ve světě patří mezi ohrožené druhy a jejich největším nepřítelem je právě člověk," řekla Michaela Štoudková.

Druhá vicemiss soutěže Česká Miss také pokřtila čtrnáctidenní mládě urzona kanadského. Urzon se velmi podobá dikobrazu a žije na stromech v lesích Severní Ameriky. Štoudková mu vybrala jméno Sunday.

"Tohle jméno jsem vybrala proto, že Sunday znamená v češtině neděle a na tu se každý těší a má ji rád. A přesně to přeju i malému urzonovi - aby ho měli všichni rádi," vysvětlila při křtu Míša.

Ředitel ZOO Petr Fejk pak missce nabídl setkání tváří v tvář s jejím oblíbeným zvířetem. Michaela si vybrala žirafu. Dostala jedinečnou příležitost dostat se přímo k žirafám z místa, kde se podává krmení, pohladit si je i nakrmit. Osmnáctiletý samec Šimon se nechal uplatit sušenkou a zapózoval s Míšou ochotně i fotografům.

Reklama

Související články

MÓDA: České Miss předvedly i pyžama

Finalistky soutěže Česká Miss se ve středu večer předvedly na molu na netradičně pojaté módní přehlídce. Prezentovaly zde pánské a dámské košile a pyžama. Show...

Výběr článků

Načítám