Hlavní obsah

Josef Dvořák se na léto ukryl v lesích

PRAHA

Herec Josef Dvořák se svojí manželkou Jájou utíká před civilizací do lesů Českého ráje. Jejich chalupa leží v odlehlém a liduprázdném koutu a Dvořákovi tvrdí, že právě tady si nejlépe odpočinou od rušného života ve velkoměstě.

Článek

"Na chalupě trávíme každé a skoro celé léto. Teď je módou jezdit k moři, ale my se tady cítíme nejlépe. Tady si odpočineme nejlépe," shodují se Dvořákovi.

"Žijeme tady poklidným venkovským životem. Ráno jedu do vesnice pro noviny a pro nákup. Pak v klidu udělám Pepovi kafíčko a společně posnídáme. Dopoledne něco uvařím a manžel zatím seká dřevo, nebo něco opravuje. Odpočíváme na zahradě a večer si občas s nedalekými sousedy posedíme u pivka. Neděláme ani žádné táboráky, ani nepořádáme nějaké společenské akce. Prostě si prázdniny jen tak v klidu užíváme," dodala Jája Dvořáková.

Jája Dvořáková ovšem přiznává, že i na dovolené se musí s manželem věnovat práci. Jako majitele Branického divadla je čas od času doženou povinnosti i na dovolené.

Na zloděje květinami

"S manželem si od divadla na chalupě úžasně odpočineme. Starosti ale za hlavu úplně hodit nemůžeme. Manžel se učí nové role a já dávám dohromady administrativní věci. Báječné je, že tady můžeme pracovat v klidu a bez obvyklého shonu," libuje si Jája Dvořáková.

Ještě před několika lety pěstovali Dvořákovi na chalupě spoustu zeleniny. Pak si ovšem jejich zahrádku vyhlédl nenechavý poberta a úrodu každý rok sklidil dřív než její majitelé. Pokoj dal, až když ho na záhoncích uvítaly místo zeleniny pestré okrasné květiny.

Reklama

Výběr článků

Načítám