Hlavní obsah

Missky křižovaly Afrikou

DJERBA/PRAHA

Finalistky soutěže Miss ČR 2005, které se v těchto dnech rekreují v Tunisku na Djerbě, podnikly jednodenní výpravu do vnitrozemí černého kontinentu. Navštívily berberská obydlí a vydaly se také na Saharu.

Článek

Nejdříve finalistky navštívily prastará berberská obydlí ve vesnici Matmata, kde před lety Georgie Lucas natáčel první díly svých Hvězdných válek. Pak dívky pokračovaly do města Douza, z něhož podnikly krátký průnik do Sahary na velbloudech. Ještě téhož dne později projely obrovské solné jezero Chott El Jerid.

Pak se dívky ubytovaly ve Městě Tozeur, kde byly pozvány na tradiční večeři k místnímu významnému pěstiteli datlí. Časté přechody z klimatizace do veder se naštěstí nepodepsaly na zdraví žádné z finalistek a když se před půlnocí české krásky přidaly k břišní tanečnici, nedokázali členové doprovodného realizačního týmu pochopit, kde na to všechno berou energii.

Nadcházející den dívky v doprovodu mladíků vyjely v terénních vozech do oáz předhůří mohutného pohoří Atlas.

Poslední dny dovolené stráví dívky pobytem v hotelu. U moře si ještě užijí slunečních paprsků, vyřádí se na diskotékách a také vyrazí na nákupy. Smlouvání na tamních trzích jim prý jde vcelku úspěšně.

Reklama

Související články

Miss ČR Lucie Králová chce zůstat asistentkou

Vítězka letošního ročníku soutěže Miss ČR Lucie Králová by ráda skloubila modeling se svou kariérou asistentky v advokátní kanceláři. Úkol je to sice náročný,...

Výběr článků

Načítám