Hlavní obsah

Princ Edward v Mariánských Lázních golf nehrál

Právo, ČTK, František Kšajt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MARIÁNSKÉ LÁZNĚ

Britský princ Edward pondělí přiletěl do Česka předat dvě nejvyšší ceny v golfovém turnaji o Cenu vévody z Edinburghu v Mariánských Lázních. Těmi jsou výlet pro dvě osoby do Anglie, včetně setkání s královskou rodinou. Sám však golfu příliš neholduje.

Článek

Jak princ Edward přiznal, v golfu není příliš dobrý. "Dělám ale různé jiné sporty," řekl ČTK. Do Mariánských Lázní by se ale chtěl ještě vrátit. "Tak často, jak to bude možné," dodal Edward. 

Člen britské panovnické rodiny se na hřišti v Mariánských Lázních objevil už podruhé; před sto lety golfové hřiště otevíral Edwardův prapradědeček, anglický král Edward VII.

Mariánskolázeňský golfový klub, který je svým letošním stým výročím nejstarší v Česku, má jako jediný klub mimo země britského společenství oprávnění používat označení royal (královský). "Náš klub byl v pořadí 60. klubem, který tento titul získal. Kromě kvality hřiště je podmínkou i vztah ke královské rodině," řekl prezident Royal golf clubu Mariánské Lázně Oldřich Tobrman. Princi Edwardovi předal na závěr turnaje knihu o stoleté historii hřiště.

Turnaj byl uspořádán ve spolupráci s nadací Ceny vévody z Edinburghu, která v Česku působí pod názvem Edie. Návštěva prince Edwarda, hraběte z Wessexu, by měla podpořit právě tento program zaměřený především na mládež. Program Cena vévody z Edinburgu působí ve 110 zemích světa. V České republice jím prošly už stovky mladých lidí.

Návštěvu britského prince Edwarda v Mariánských Lázních zakončil slavnostní večer v Nových lázních. Setkání s britským princem a slavnostní večeře ale nebyla pro každého. Protože akce má za cíl získat prostředky pro program Edie, hosté musí za lístek náležitě zaplatit. Nejlacinější vstup na večeři stál 20 000 korun. Za možnost zúčastnit se večeře, dopoledního golfového turnaje a ještě být v souvislosti s návštěvou prince Edwardu prezentován se platilo od 100 000 korun výš.

Reklama

Výběr článků

Načítám