Hlavní obsah

Trička se slunečnicí vynesly dětem 280 tisíc korun

PRAHA

Miss České republiky z roku 1999 Helena Houdová získala 280 000 korun pro svůj Nadační fond Slunečnice, který podporuje výchovné a vzdělávací projekty pro handicapované děti. Společnost prodávající značkovou konfekci vyzvala děti z dětských domovů, aby nakreslily návrhy s motivem slunečnice. Vítězné návrhy se ocitly na tričkách.

Článek

Z prodeje každého trička fond získal 100 korun. Celkem bylo prodáno ve 40 prodejnách od podzimu loňského roku 2800 triček a každý, kdo si je koupil, dostal certifikát.

Houdová použije část získaných peněz pro letní tábory, které plánuje na příští léto. V současné době je na táborech organizovaných jejím nadačním fondem 45 tělesně postižených dětí a dětí z uprchlických táborů, mezi nimiž jsou malí uprchlíci z Čečenska, Uzbekistánu, Rumunska a romští uprchlíci ze Slovenska.

Houdová druhým rokem žije převážně v New Yorku a Los Angeles v USA, kde se rovněž snaží získat finanční prostředky, aby mohla pomáhat dětem. Podle jejího názoru je pro obyvatele těchto měst poskytování peněz na humanitární účely přirozená věc. Založila fond Slunečnice i v USA a také tam se snaží pomoci znevýhodněným dětem.

Uvedla, že změnila svůj přístup k charitě. Snaží se vybírat si takové projekty, které dělají výhradně dobrovolníci a podílejí se na nich lidé z místních komunit. Vyhledává zajímavé projekty v Africe i v Asii. Například v úterý odletí na Srí Lanku, do Kambodže a do Nepálu podívat se na vzdělávací projekty, které by chtěla podpořit z prostředků získaných v USA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám