Článek
Menu restaurace Serafina Sandro nabízí gnocchi z tabákových listů či filet mignon s vinnou omáčkou ochucenou tabákem a obložený sušeným tabákem. Tabákové pochoutky lze zapíjet pálenkou, v níž se louhují tabákové listy.
Tabák v jídle je chutnější než v cigaretě
"Nikdy bych si nepomyslil, že je tabák tak chutný," říká jeden z majitelů restaurace, Fabio Granato. "Je to vlastně lepší než si zapálit cigaretu," dodává.
Podle nového nařízení, které vydal starosta New Yorku Michael Bloomberg, je zakázáno kouřit téměř ve všech barech a restauracích ve městě. "Bravo, pane Bloombergu," raduje se další spolumajitel italské restaurace Vittorio Assaf. "Díky vám jsme vynalezli nový druh koření."
Krmě s tabákem jsou výtvorem jednoho ze spolumajitelů podniku, který je zkoušel na přátelích po dva měsíce, než se je odvážil zařadit na jídelníček. Nyní pracuje na humrovém a krevetovém salátu okořeněných tabákem. World Bar na exkluzivní newyorské adrese zase začal podávat koktejl Manhattan, který má údajně stejnou chuť jako cigareta.