Hlavní obsah

Camilla se může stát královnou

LONDÝN

Britská vláda potvrdila, že nastávající manželka prince Charlese Camilla Parkerová Bowlesová by se automaticky mohla stát královnou. Původně měla užívat titul princezna choť.

Foto: Petr Pokorný

Draví ptáci předvedli divákům v Chrášťanech své lovecké umění.

Článek

Při ohlášení sňatku 10. února královský palác oznámil, že Camilla bude uznána jako princezna choť a že se nikdy královnou nestane. [celá zpráva]

Podle ministra pro ústavní záležitosti Christophera Leslieho ale nebude sňatek morganatický, což znamená, že se automaticky stane Camilla královnou. Morganatický sňatek přitom je uzavření manželství osoby královského původu s osobou, která si nedělá nároky na titul.

Svatba prince a Camilly se plánuje na 8. dubna. Camilla se po sňatku s princem z Walesu stane princeznou z Walesu, ale bude používat jiný jeho titul, a to vévodkyně z Cornwallu. Po Charlesově případném nástupu na trůn se stane královnou, ale má v úmyslu používat titul princezna choť.

Pokud jde o titul královny, průzkumy ukazují, že většina Britů nemá námitky proti tomu, aby si princ Charles za ženu vzal tu, kterou si vybere. Britové však většinou zatím nechtějí jako královnu Camillu, která je nepopulární, protože se podílela na rozpadu princova prvního manželství.

Reklama

Související témata:

Související články

Camilla po svatbě nebude nikdy královnou

Britský princ Charles (56) se ožení se svou dlouholetou přítelkyní Camillou Parker-Bowlesovou (57). Oznámil to ve čtvrtek jeho mluvčí Clarence House. Datum...

Výběr článků

Načítám