Hlavní obsah

Z letadla vypadly kusy motoru, pomozte nám je najít, prosí veřejnost francouzský letecký úřad

Francouzský úřad pro bezpečnost civilního letectví (BEA) hledá dobrovolníky, kteří by mu pomohli najít příslovečnou jehlu v kupce sena: díly z leteckého motoru, které dopadly do lesa ve francouzském departementu Yonne jižně od Paříže. Oznámila to francouzská média.

Foto: Profimedia.cz

Airbus A220 společnosti Swiss International (ilustrační foto)

Článek

Letoun Airbus A220 při letu švýcarských aerolinek Swiss International z Ženevy do Londýna 25. července kvůli poruše levého motoru Pratt & Whitney musel přistát v Paříži. Nikomu z lidí na palubě se nic nestalo.

BEA v srpnu překvapivě vydal svou vůbec první výzvu případným svědkům, kteří pád dílů z motoru na zem mohli vidět, aby se přihlásili, ale marně. V listopadu se proto chystá pročesat neobydlenou lesnatou oblast u obcí Perrigny-sur-Armançon a Cry.

Hledat se mají hlavně titanové díly z kompresoru, které by mohly prozradit důležité informace o tom, co se vlastně přihodilo. Zájem odborníků je o to větší, že minulý měsíc se jinému letounu stejného typu přihodila podobná porucha. A aby hledání nebylo až tak jednoduché, součástky se mohly rozpadnout na menší kousky, napsal list Le Parisien na svém webu.

Pátrat má 150 dobrovolníků, provázených experty a četníky, a to 6. a 8. listopadu. Od dobrovolníků se vyžaduje dobrá fyzická kondice, přiměřené oblečení a obuv a také ruksak, do kterého si uloží svačinu poskytnutou úřadem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám