Hlavní obsah

Dav lovců pokémonů musela krotit policie

Novinky, tcs

Fenomén mobilní hry Pokémon GO ve světě už pomalu opadává, v Japonsku je však stále při síle. Svědčí o tom obrovský dav lidí v tokijské čtvrti Akihabara, které se vydal „lovit“ pokémony do ulic a nakonec ho musela usměrňovat policie.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Japonská policie musela korigovat dav nadšenců, kteří lovili pokémonyVideo: AP

 
Článek

Principem mobilní hry Pokémon GO je hledat po reálném světě pokémony, světoznámé příšerky, které pak hráči využívají k soubojům. Když se pak na nějakém místě objeví raritní pokémon, přitáhne lokace pozornost opravdu velkého množství hráčů.

Přesně to se v úterý večer místního času stalo nedaleko proslulé hráčské čtvrti Akihabara po šesté hodině večerní místního času. Davy hráčů zaplnily chodníky a ulice a znemožnily tak chodcům a vozům procházet, respektive projíždět.

Lovit pokémony se do amerického parku vydalo 21 000 lidí

Hry a herní systémy

Situace byla natolik neúnosná, že do k davu museli vyrazit policisté a usměrňovali lovce. Z tlampačů pak celý dav řídili, aby chodník zůstal alespoň částečně průchozí a aby lidé nevbíhali nepozorně na silnici.

Hra Pokémon GO využívá takzvané rozšířené reality, kdy se do zobrazení reálného prostředí promítají počítačem vytvořené objekty, v tomto případě pokémoni. Hra byla spuštěna v roce 2016 a stala se celosvětovým hitem. Vzhledem k obrovskému množství hráčů však docházelo k mnoha nehodám kvůli nepozornosti, hraní hry na nevhodných místech či obrovským srocením ve veřejném prostoru.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám