Hlavní obsah

Mývalové se v Kanadě opíjejí a vyspávají kocovinu

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud byste se procházeli po předměstí kanadské Ottawy, mohli byste spatřit mývaly, kteří nejsou zrovna dvakrát svěží. Nejedná se o žádnou nemoc, ale o obyčejné opilecké vyspávání. Spadané ovoce totiž obsahuje alkohol, a mývalové tak musejí bojovat s pořádnými kocovinami.

Foto: Profimedia.cz

Mýval severní

Článek

Obyvatelé městečka Stittsville na předměstí Ottawy v poslední době vídají mývaly, kteří však místo aktivních šelem připomínají spíš opilce vracející se nad ránem z tahu.

Na vině je padající ovoce, v němž se tvoří alkohol. Právě popadané lesní plody jsou oblíbenou pochoutkou mývalů, kteří se tak nevědomky opíjejí, a jak to tak vypadá, míru zřejmě neznají.

„Nemohl se skoro ani pohnout. Těžko vstával, a když se mu to povedlo, tak přepadával,” říká Emily Rodgersová, která v pátek viděla opilého mývala na své zahradě.

Nechte je odpočívat

Její slova potvrzují i ostatní obyvatelé, kteří se setkali s opilými zvířaty v blízkosti svých obydlí. „Díval jsem se na něho, ale měl hodně nepřítomný výraz. Vypadal jako někdo, kdo opravdu dost přebral,” dodává Julie Fongová.

Ačkoliv lidé volají na místní úřady, aby situaci vyřešily, odborníci doporučují zvířata nechat odpočívat, aby kocovinu vyspala. Dokud však ovoce bude k dispozici, nedá se předpokládat, že by mývalí dýchánky braly konce.

Reklama

Související články

Muži přes noc v garáži porodil mýval

Zvláštní návštěvu objevil obyvatel domu v kanadském Torontu. V garáži mu přes noc porodil mýval. Muži se povedlo matku s potomky natočit. Jak autor videa...

Výběr článků

Načítám