Hlavní obsah

Žena odhodila dítě do strouhy, život mu zachránili toulaví psi

Novinky, akr, tcs

Novorozené dívky jsou v Indii často považovány za nechtěnou ekonomickou přítěž, a tak se jich někteří rodiče pokoušejí zbavit. Pokusila se o to i matka z města Kaithal severozápadně od Nového Dillí, která dívenku pohodila do strouhy u silnice. Případ neopadl tragicky jen proto, že si novorozeněte všimli toulaví psi.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Matka odhodila dítě do strouhy, po chvíli ho objevili toulaví psiVideo: AP

 
Článek

O incidentu, který zachytila nedaleká bezpečnostní kamera, informoval indický server news18.com. Na zveřejněném záběru je vidět, jak žena hodí bezbranné dítě zabalené do igelitu do strouhy a odchází. O několik minut později se přišourá k místu několik toulavých psů, kterým se povede nemluvně vytáhnout.

Psi v tu chvíli začali kolem dítěte zuřivě štěkat, a přilákali tak pozornost kolemjdoucích. Ti pak ihned přivolali policii.

„Dítě momentálně prochází léčbou v nemocnici v Kaithalu,“ sdělil serveru news18.com policista, který se na případu podílí. Dítě, které se narodilo předčasně, údajně vážilo pouze 1100 gramů. Je v nemocnici a jeho stav je vážný.

Dívky jsou brány jako přítěž

Policie po ženě, která pohodila dítě do strouhy, intenzivně pátrá. „Snažíme se zjistit identitu ženy, která bude obviněna dle zákona,“ dodal policista.

Odložení nebo usmrcení novorozeněte je bohužel v Indii častou záležitostí, se kterou úřady marně bojují. Nejčastější obětí jsou dcery, které někteří indičtí rodiče považují za ekonomickou přítěž.

Přesné statistiky neexistují, protože řadu případů, zejména v chudších regionech, nelze odhalit. Podle odhadů úřadů však dochází minimálně ke stu případů na milion obyvatel ročně.

Reklama

Výběr článků

Načítám