Hlavní obsah

Souboj predátorů: Aligátor se nemilosrdně zakousl do krajty

Novinky, zkr

Jedinečné záběry se povedly natočit Američanovi, který se zabývá dokumentováním přírody, v Národním parku Everglades na Floridě. Přímo před objektivem jeho kamery se odehrál souboj na život a na smrt. Aktéry byli aligátor a krajta, informovala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Souboj na život a na smrt mezi aligátorem a krajtouVideo: Caters News / Ewan Wilson , AP

 
Článek

Ewan Wilson se koncem června stal očitým svědkem toho, jak může být příroda nemilosrdná. Téměř čtyřmetrová krajta tmavá se utkala s aligátorem severoamerickým, který dosahoval délky zhruba 3,4 metru. Během souboje plaz sevřel hada svými mocnými čelistmi a nedal mu šanci.

„Vítězem této bitvy se stal aligátor. Odnesl si mršinu masivního hada hluboko do parku Everglades, kam jsem ho už nemohl následovat,“ uvedl Wilson s tím, že se v něm při tom mísily pocity vzrušení spolu s hrůzou.

„Jsem šťastný, že jsem se stal svědkem takového okamžiku. Je to připomínkou toho, že naše příroda je plná akčních scén, o kterých si myslíme, že existují jen v hollywoodských filmech. Doufám, že záběry, které jsem natočil, budou inspirovat lidi, aby se vydali do přírody,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám