Hlavní obsah

Čtyřicet let si nemyl a nestříhal vlasy. Nařídil mi to bůh, říká Ind

Novinky, akr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Děsí vás pocit neumytých vlasů? To se ani nepokoušejte vžít do pocitů Inda jménem But Sakala Dev Tuddua. Ten svoji přes metr osmdesát dlouhou hřívu nestříhá, nemyje a vnímá ji jako požehnání od boha, uvedl server Daily Mail.

Foto: Henry Browne, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Ind tvrdí, že ho ve snu navštívil bůh a přikázal mu, aby si už nestříhal a nemyl vlasy. Nejen že své kadeře nechává od té doby 63letý muž volně růst, kvůli oddanosti bohům se navíc zřekl i pití a kouření.

Návštěva od boha ovšem nebyla jedinou zvláštností, která se podle Tudduových slov stala. Jedné noci přibližně před 40 lety se prý jeho vlasy samy od sebe zapletly do dredů, což považuje za božské požehnání. Aby je nevláčel po zemi, skládá si je na hlavu jako turban a omotává si kolem nich bílý kus látky.

Ženě dredy nevadí

Jeho sousedi jej respektují jako svatého, dokonce mu jako projev úcty udělili čestný titul, a Sakal Dev se tak trochu stal atrakcí. Podle serveru Daily Mail za ním jezdí lidé ze širokého okolí, jen aby se na něj mohli podívat a vyfotografovat si ho.

Ind působí jako tradiční léčitel a připravuje podomácku vyrobené léky pro bezdětné páry. Žije v indickém státě Bihár s dětmi, vnoučaty a ženou, jež prý s dredy nemá žádný problém.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám