Hlavní obsah

Láska až za hrob. Po sedmdesáti letech odešli manželé společně

Novinky, nčs

Příběh velké lásky, dlouhotrvajícího manželství a symbolické smrti. Herbert a Frances Delaigleovi z americké Georgie prožili společně většinu života a společně také odešli ve stejný den ze světa.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Potkali se, když Frances bylo 16 let, staršímu Herbertovi o šest více. Od té doby tvořili nerozlučný pár a prožili společně zbytek života. „Pracovala v malé kavárně, chodil jsem ji pozorovat a sbíral jsem odvahu, abych se jí zeptal, zda si nevyrazíme,“ popisoval v loňském rozhovoru při sedmdesátém výročí svatby Herbert.

Vzhledem k tomu, že Frances souhlasila, začal mladý pár randit, a když po roce přišla nabídka k sňatku, odpověděla mladá žena: „No jasně.“

Z plánované svatby však nakonec málem sešlo. „Vždycky chodil pozdě,“ vyčítala Frances Herbertovi nedochvilnost, kvůli níž na obřad dorazili o hodinu později a v kostele je nechtěli oddat. Nakonec se však povedlo a pár oficiálně potvrdil svoje pouto.

Recept na spokojený život byl podle Delaigleových jednoduchý. „Dávej najevo lásku a vždy tady buď pro toho druhého,“ říkali rodiče celkem šesti dětí.

Manželství vydrželo dlouhých 71 let a trvalo do minulého týdne, kdy podle rodiny zhruba dvě hodiny po půlnoci zemřel nejdřív Herbert a o 12 hodin později také Frances.

„Je to úžasný příběh lásky, která trvala tolik let a pokračovat bude ještě dlouho v nebi,“ uvedli pozůstalí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám