Hlavní obsah

Problém nadměrné hmotnosti zavazadla na letišti vyřešil Skot po svém

Novinky, nčs

Z letní dovolené si řada lidí přiveze kromě opálené kůže a odpočinutého těla také řadu suvenýrů, nezřídka v podobě nového oblečení. Ať už je v jiných krajích levnější, nebo zajímavější, dostat ho do kufru s omezenou hmotností může být oříšek.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Už jen samotné letenky mohou hrát zásadní roli při tvorbě rozpočtu dovolené. Platit tak navíc za extra zavazadla není po chuti každému. Stejně tak 46letému Skotovi, jenž se rozhodl, že místo toho, aby si připlatil za zavazadlo, oblékne si svršky na sebe.

Bizarní pohled se tak naskytl cestujícím na francouzském letišti v Nice, odkud se John Irvine chystal s manželkou a 17letým synem Joshem zpět domů do Edinburghu. Když pracovníci na letišti sdělili Skotovi, že jeho kufr neplní hmotnostní limit, začal na sebe John před překvapeným personálem soukat jednu vrstvu za druhou.

Když na sobě měl zhruba 13 vrstev, kufr již mohl do nákladního prostoru, pro Irvina však podezřelá vizáž znamenala důkladnou bezpečnostní prohlídku a některé svršky musely znovu dolů. Jakmile však bylo zřejmé, že pod vrstvami oblečení neskrývá pobavený cestující žádné nástrahy, byl vpuštěn do letadla.

Komickou situaci natáčel Irvinův syn, jenž video umístil na sociální sítě, kde jej začali sdílet ostatní uživatelé. Ačkoliv „komik”, jak svého otce nazval syn, ušetřil za přebytečná kila, cestu do Skotska mu znepříjemnilo silné pocení.

Podobným způsobem přechytračil loni Brit Lee Cimino společnost Ryanair. Aby nemusel platit poplatky za příruční zavazadlo, vytvořil si speciální kabát, do kterého ukryl vše, co na cestu potřeboval.

Reklama

Výběr článků

Načítám