Hlavní obsah

Čínské město zakázalo mužům „pekingské bikiny“

Novinky, tcs

Téměř sedmimilionové subprovinční město Ťi-nan se rozhodlo rázně skoncovat s praktikou, pomocí níž čínští muži čelí vysokým teplotám. Takzvané „čínské bikiny“ byly úřady označeny jako necivilizované a jako takové pod pokutou zakázány.

Foto: Profimedia.cz

Čínští muži si ve vedrech vyhrnují triko zcela běžně (ilustrační foto).

Článek

Muži po celé Číně si každý rok počínají v horku stejně – vyhrnou si triko nahoru a vystaví tak na své břicho všem na odiv. V téměř sedmimilionové aglomeraci ve východní Číně však už budou mít s tímto vyhrnováním nazvaném „pekingské bikiny“ utrum. Informovala o tom na svém serveru televizní stanice Sky.

Úředníci minulý týden, zrovna ve chvíli, kdy se teploty ve městě pohybovaly kolem 36 stupňů Celsia, vydali vyhlášku, která tento způsob ochlazování se zakazuje.

Úřady označily podobné chování za necivilizované a k zákazu prý přikročily po řadě stížností. Zakázáno není pouze vyhrnování trika, ale rovněž úplné sundání horních svršků.

„Pekingské bikiny“ mají podle pověstí základ v tradiční čínské medicíně. Odhalením břicha má docházet k ochlazování „horké“ energie čchi, která cirkuluje v lidském těle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám