Hlavní obsah

Senior se vydal na výšlap, týden bloudil v horách

Novinky, nčs

Dlouhých sedm dní strávil v divočině v horských lesích severně od Los Angeles 73letý senior Eugen Jo. Poté, co se oddělil od turistické výpravy, ztratil ostatní z dohledu a do pátrání musely být zapojeny desítky lidí.

Foto: Profimedia.cz

Lesy v horské oblasti severně od Los Angeles

Článek

Jo se ztratil 22. června cestou na horu Mount Waterman ležící ve výšce zhruba 2500 metrů nad mořem. Poté, co se oddělil od ostatních turistů, zůstal v kalifornských lesích uvězněný na dalších sedm dní.

Po dobou bloudění měl Jo štěstí na počasí. Teploty byly příjemné a muži se rovněž povedlo dostat se k potoku, který posloužil jako zásobárna vody. Hůř na tom byl Jo s jídlem. Zásoby vydržely pouze dva dny, pět dní byl senior o hladu.

Do pátrání po ztraceném turistovi se zapojilo přibližně 70 osob, kterým se v sobotu dopoledne povedlo vyčerpaného, ale živého muže objevit. Jo byl podle záchranářů docela ve formě a byl schopný "sám jít a diskutovat".

Posádka vrtulníku transportovala muže do nemocnice, žádné závažnější zranění si ale muž, jenž je i přes pokročilejší věk v dobré kondici, nepřivodil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám