Hlavní obsah

Nejtěžšího muže Pákistánu musel vyzvednout vojenský vrtulník

Novinky, pal

Vojenský vrtulník musel být použit k přesunu „nejtěžšího Pákistánce“ do nemocnice. Núr Hasan, který je s více než 330 kilogramy údajně nejtěžším mužem v zemi, požádal o pomoc na sociálních sítích. Na jeho prosby odpověděla armáda.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pákistánce vážícího 330 kg přepravoval do nemocnice vojenský vrtulník a náklaďákVideo: Reuters

 
Článek

O pomoc Hasan požádal v úterý. Podle generála Kamara Džavída Badžvy se armáda rozhodla zapojit se poté, co na Hasanovu prosbu na sociálních sítích nikdo neodpovídal.

Téměř třetina Pákistánců má nadváhu

Záchranný tým rozbil část zdi domu, aby bylo možné Hasana vůbec dostat ven. Muž byl už příliš velký na to, aby se vešel do dveří. Následně ho přesunuli do kamionu a poté letěl vrtulníkem do nemocnice v Láhauru. Kvůli své hmotnosti a souvisejícím zdravotním komplikacím se totiž Pákistánec ani nemůže volně pohybovat.

Podle zprávy Pákistánské endokrinologické společnosti z loňského roku má 29 procent pákistánské populace nadváhu, z toho 51 procent spadá do kategorie obezity.

V roce 2017 podstoupil jiný Pákistánec, který se honosil titulem nejtěžšího muže své země s hmotností 360 kilogramů, laparoskopickou operaci. Díky ní jeho hmotnost klesla na 200 kilogramů.

Reklama

Výběr článků

Načítám